Victoria van der Mark

Ik toets of het digitale fundament van de Rijksoverheid stevig is
Victoria van der Mark

Victoria van der Mark
IT-auditmanager
Auditdienst Rijk

  • Studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Legde daarmee een stevige ICT-basis om als IT-audittrainee bij de Rijksoverheid te starten. Volgt de deeltijd master IT-auditing in Tilburg. Woont in Den Haag. Spreekt in haar vrije tijd graag af met vrienden.

Onder de Motorkap

‘Als IT-auditor kijk ik onder de motorkap van de Rijksoverheid. Op dit moment voer ik analyses uit op een financieel softwarepakket voor rijksbreed gebruik. We willen op basis van de financiële administratie automatische dashboards genereren met realtime analyses. Zo kun je in 1 oogopslag zien wat in het grootboek staat van een organisatie, wat de jaarrekeningcontrole makkelijker maakt. Dat spreekt me aan: dat ICT geen doel op zich is, maar een middel om een vraagstuk op te lossen.

Digitaal fundament

Werken bij de Rijksoverheid is een bewuste keuze. Ik wil altijd weten hoe iets achter de schermen werkt en ben geïnteresseerd in grote IT-systemen. Hier draag ik bij aan het digitale fundament van de Rijksoverheid. Vaak wordt ons onderzoek op hoog niveau besproken en volgen er verbeterplannen uit. Mijn werk voelt daardoor heel relevant. Als er bijvoorbeeld data kwijtraakt over studieleningen, is er een heel groot probleem.

Master IT-auditor

Leuk vind ik de jonge aanwas van IT’ers bij de Auditdienst Rijk. Jong Financiën, de jongerenvereniging van het ministerie, organiseert regelmatig kanotochten of beachvolleybaltoernooien. Bij mooi weer maken we een lunchwandeling door het centrum van Den Haag. De Auditdienst Rijk stimuleert me om bij te blijven. Er zijn veel kennissessies, congressen en werkgroepen, bijvoorbeeld over ontwikkelingen als blockchain. Als onderdeel van mijn traineeship volg ik de deeltijd master IT-auditor. Straks heb ik de bevoegdheden om zelfstandig een project te leiden, met nog meer complexiteit qua inhoud en politieke gevoeligheid.’

Ik werk voor Nederland

Ik ben altijd eerlijk, dat kan confronterend zijn

Oussama Bekkaoui

Senior financieel auditor
Auditdienst Rijk

Bij de ADR word je uitgedaagd om creatief na te denken over je werk

Roos Kalker

Auditmanager
Auditdienst Rijk

Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant

Gerben Korevaar

Operational Auditor
Auditdienst Rijk

Als accountant laat je zien dat geld op verantwoorde wijze wordt besteed

Mitchell Luijs

Financial audittrainee
Auditdienst Rijk

Het vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in een sleutelpositie te brengen

Avinash Nandram

Projectleider/registeraccountant
Auditdienst Rijk

Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan

Yalda Jami

Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Met data-analyse sla ik een brug tussen IT en accountancy

Dave van Roon

Data-analist Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

De IT-auditor is niet meer weg te denken uit een moderne controleaanpak

Michelle Kroon-Bakker

Auditmanager IT-audit
Auditdienst Rijk

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon