Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Solliciteren tijdens coronacrisis

De maatregelen rondom de coronacrisis hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de Rijksoverheid. We bieden waar mogelijk alternatieve vormen voor de sollicitatiegesprekken. 

Respecteren sociale afstand

De sollicitatiegesprekken bij rijksorganisaties gaan door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders, hr-adviseurs en/of recruiters. Omdat geadviseerd wordt dit zo min mogelijk te doen, en zoveel mogelijk het principe van ‘sociale afstand’ toe te passen, werken wij achter de schermen aan alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek neemt de contactpersoon van de desbetreffende rijksorganisatie rechtstreeks contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen. Bedankt voor je begrip in deze uitzonderlijke situatie.

We benadrukken dat je gerust op de huidige vacatures kunt solliciteren. Actuele informatie over de aanpak van het coronavirus in Nederland vind je op Rijksoverheid.nl.

Meer informatie per organisatie

Rijksorganisaties zoeken momenteel naar passende alternatieven voor hun selectieproces. Dat kan per organisatie verschillen. Volg de updates op deze pagina.

Belastingdienst

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

KNMI

Rijkstraineeprogramma

Rijksvastgoedbedrijf

Rijkswaterstaat 

SSC-ICT

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon