Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Hamsters, juichpakken en de Rijksoverheid

Heel Nederland kleurde ook tijdens het wereldkampioenschap van 2014 weer oranje. De hamsters waren niet aan te slepen en de buurman droeg ineens een juichpak. Maar wat had de Rijksoverheid te maken met oranje? De redactie van werkenvoornederland.nl sprak erover met Simone Bakker. Simone werkt als handelssecretaris op de Nederlandse ambassade in Brazilië en had maandenlang slechts 1 onderwerp op haar agenda: het WK-voetbal.

Straat met daarnaast een voetbalveld

Een land van uitersten

Mensen lopen naar het stadion

Simone werkt als handelssecretaris voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brazilië. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2014 trad zij daarnaast op als coördinator van het WK. Samen met haar collega’s van de ambassade regelde ze veel praktische zaken om Oranjefans te ondersteunen die in Brazilië waren om het WK mee te maken. Er was onder andere een telefoonlijn geopend waar mensen 24/7 terecht konden met vragen en het consulaire team stond non stop paraat in de steden waar Nederland speelde. Ook deelden zij dagelijks veel actuele, nuttige en interessante informatie op de facebook-pagina. Informatie over het WK, maar vooral informatie over wat bezoekers moesten weten bij een bezoek aan Brazilië. Brazilië is het land van fantastische muziek en geweldige feesten, maar kent ook zijn donkere kanten. Denk aan armoede, kinderprostitutie, criminaliteit en geweld; gerolde zakken en berovingen zijn helaas dagelijkse realiteit. De medewerkers van de ambassade boden praktische hulp, bijvoorbeeld het regelen van een noodpaspoort.

Topdrukte

Het mag duidelijk zijn dat het voor Simone topdrukte was tijdens het WK. Ze schreef erover in haar blog. Nu het WK voorbij is, blikt zij graag terug op het WK, haar werkzaamheden gedurende het WK en haar verdere werkzaamheden als handelssecretaris in Brazilië. Haar verhaal lees je binnenkort op werkenvoornederland.nl.

Oranje Boekje

Het oranje boekje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft een Oranje Boekje gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de supportersclub Oranje. Hierin staat noodzakelijke en nuttige informatie en tips over het WK en Brazilië. Voetbalfans die naar Brazilië afreizen kunnen dit gebruiken ter voorbereiding op hun reis en tijdens hun verblijf.

Download het Oranje Boekje.