Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Werken voor Nederland betekent werken aan een rechtvaardige samenleving

Financieel specialisten bij de Rijksoverheid

In de dealingroom bij Financiën

Michel Geurts. Senior dealer Agentschap, ministerie van Financiën

In de dealingroom bij Financiën

Michel Geurts vertelt over zijn functie in de dealingroom van het Agentschap van de Generale Thesaurie bij het ministerie van Financiën. Bijna elke week wordt daar een deel van de staatsschuld geveild. Dat gaat meestal om bedragen van 1- 3 miljard.

Lees verder

Aan de slag als financial?

Vacatures voor financieel specialisten

Het slotstuk van de begrotingscyclus

Het andere koffertje

Het slotstuk van de begrotingscyclus

Op Verantwoordingsdag presenteert het kabinet het Rijksjaarverslag en het Financieel Jaarverslag Rijk. Het ministerie van Financiën coördineert dit onderdeel van de begrotingscyclus en werkt hiervoor nauw samen met de Auditdienst Rijk en de Algemene Rekenkamer.

>Het slotstuk van de begrotingscyclus

Het snijvlak van politiek en bedrijfsleven

Wendy Swelsen staat met telefoon in de hand

Wendy Swelsen is econoom bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Door goede analyses te maken zorgt zij voor eerlijke concurrentie op de telecom-, vervoer- en postmarkten en hebben consumenten meer te kiezen.

Werken voor Nederland

Beleid maken als econoom

Stefan Toonen

Stefan Toonen werkt als econoom bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij laat zien hoe leuk het is om als econoom met meer bezig te zijn dan cijfers en systemen alleen.

Lees verder

De fiscale kant van een festival

Bekijk het eens van de fiscale kant

Die is complexer, verrassender en veelzijdiger dan je denkt. Want zo'n festival is niet alleen een kort maar hevig samenkomen van een groot aantal bezoekers, maar ook van tal van ondernemers.

Lees verder

Maak als financieel specialist je ambities waar voor Nederland

Ben je financieel opgeleid en zoek je een dynamische baan met veel verantwoordelijkheid, goede opleidingsmogelijkheden en een prima salaris? Denk dan eens aan de Rijksoverheid. Veel vakgenoten gingen je al voor. Zij vonden hun weg naar de Rijksoverheid via een traineeship, een stage of een vacature op deze website.

Lees verder

Wat vragen wij

Wil je als financieel specialist aan de slag bij de Rijksoverheid? Dan is het handig als je een academische achtergrond hebt, richting (financiële) economie, econometrie of bedrijfskunde.

Lees verder

Wat bieden wij

De Rijksoverheid heeft je als werkgever veel te bieden. De combinatie van ‘werk dat er toe doet’ en goede arbeidsvoorwaarden maakt dat medewerkers er graag energie insteken én uithalen.

Lees verder