Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl
Anne van Toor

Anne van Toor

  • Jurist
  • Ministerie van Economische Zaken

Meer over Anne

Jan ten Hoor

Jan ten Hoor

  • Wetgevingsjurist
  • Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Meer over Jan

Marina Zoet

Marina Zoet

  • Wetgevingsjurist
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Marina

Werken voor Nederland betekent werken aan een rechtvaardige samenleving

Traineeships voor startende juristen

De Rijksoverheid zoekt goede juristen. Jaarlijks stelt de Rijksoverheid zo’n 30 pas afgestudeerde juristen aan die als trainee hun talenten kunnen ontplooien. Zij werken in een complexe omgeving waarin grote belangen spelen. De interactie van recht, politiek en bestuur is ook intellectueel uitdagend: de trainees onderzoeken problemen, dragen hiervoor alternatieve oplossingen aan en geven argumenten voor de gekozen aanpak. Dit is moeilijk werk dat de Rijksoverheid ondersteunt met gedegen opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de 2 juridische traineeships die de Rijksoverheid biedt.

Traineeship Overheidsjurist

Honderden juristen binnen de Rijksoverheid vertalen beleidsuitgangspunten naar de dagelijkse praktijk. Zij werken samen met anderen aan een Staat die zich aan de regels houdt en deze correct toepast, en daarmee aan het vertrouwen in de rechtsstaat. Zij vormen het juridische hart van de overheid. Heb jij als jurist ook hart voor de overheid? Wil je meedenken over en meewerken aan de toekomst van Nederland? Dan is het vak van overheidsjurist bij de Rijksoverheid mogelijk iets voor jou. Het traineeprogramma tot overheidsjurist is een uitstekende opstap.

Traineeship Overheidsjurist

Traineeprogramma tot wetgevingsjurist

Regels, we kunnen niet zonder. Als jurist weet jij daar alles van, want tijdens de rechtenstudie heb je veel geleerd over wetten en normen. Heb jij je daarbij ooit afgevraagd wat jij het interessantst vindt: hoe regels worden ontwikkeld en vastgesteld, of hoe zij worden geïnterpreteerd en uitgevoerd? Als het maken van wetgeving jou het meest interesseert, dan is het vak wetgevingsjurist mogelijk iets voor jou. Het traineeprogramma tot wetgevingsjurist is daarvoor een goede voorbereiding.

Traineeprogramma tot wetgevingsjurist