Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Financiële stages

Tijdens je stage meewerken aan serieuze financiële zaken en vraagstukken die heel Nederland aangaan? Zoals de Rijksbegroting en de Miljoenennota? Dat kan bij de Rijksoverheid. Bij welk ministerie of welke rijksorganisatie je ook aan de slag gaat: een financiële stage biedt jou alle kansen om je te verdiepen in financiën, politiek en beleid. Onder goede begeleiding en met veel eigen verantwoordelijkheid.

 • Je zit in je laatste jaar van je hbo- of wo-bachelor of volgt een masteropleiding en hebt affiniteit met financiën. Je zoekt een stage als onderdeel van je studie of kiest zelf voor een stage om werkervaring op te doen. In veel verschillende financiële functies bij de Rijksoverheid kun je terecht voor een meewerk-, onderzoeks- of afstudeerstage. Vermeld in je sollicitatie duidelijk wat voor soort stage je zoekt, en of je een stageopdracht vanuit je opleiding of studie hebt meegekregen.

 • Heb jij een mooie onderzoeksopdracht die aansluit op een financieel vraagstuk van de Rijksoverheid? Of wil je leren hoe een begrotings- of verantwoordingsproces bij een Rijksorganisatie werkt? Ook als je nog niet helemaal weet wat alle mogelijkheden zijn of wat je precies zoekt, wacht niet en reageer. Wij kijken dan samen met jou wat je wilt en wat jouw leerdoelen en talenten zijn, zodat jouw stageplek een goede match is.

  De meeste stages die wij aanbieden, zijn in Den Haag, maar ook daarbuiten bieden we stageplekken aan bij verschillende rijksorganisaties. Je krijgt tijdens je stage goede begeleiding en veel eigen verantwoordelijkheid. Tijdens je stage is eigen inbreng een pré want eigen inbreng draagt ook bij aan je ontwikkeling. Laat dus vooral ook jouw goede ideeën zien en benut kansen om buitenom je stageopdracht te werken aan andere werkzaamheden voor de organisatie.

  En ben je na afloop van je stage nóg enthousiaster over het werken in een financiële functie bij de Rijksoverheid? Overweeg dan ook eens na je master een start van je carrière in een financiële functie of als financial trainee bij de Rijksoverheid.

 • per 01-01-2020

  Jij werkt tijdens je stage serieus mee aan zaken die van belang zijn voor Nederland. Duurt je stage langer dan een maand, dan belonen we jouw inzet met een stagevergoeding, reisvergoeding en vakantiedagen.

  • Bij een 40-urige werkweek ontvang je een stagevergoeding van €628,00 bruto per maand.
  • Naast een stagevergoeding krijg je, bij een 40-urige werkweek op jaarbasis, 160 vakantie-uren.

  De hoogte van de stagevergoeding en het aantal vakantie-uren hangt af van je contracturen. Loop je korter dan een jaar stage of minder dan 40 uur per week, dan worden je vakantie-uren en je stagevergoeding naar rato berekend.

 • Solliciteren kan het hele jaar door. De sollicitatieprocedure bestaat uit 3 stappen:

  • Stap 1: solliciteren

  Vul het sollicitatieformulier in

  • Stap 2

  Onze stagerecruiters nemen jouw stageverzoek in behandeling. Met jouw wensen en ideeën in het achterhoofd koppelen we jou aan 1 of 2 passende rijksorganisaties.

  • Stap 3

  Goed nieuws! Je bent gematcht met een stageplaats. Je ontvangt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij 1 of 2 organisaties binnen de Rijksoverheid die aansluiten bij jouw wensen en ideeën. Tijdens dit gesprek kijken jullie samen of er een klik is. Als dit het geval is, maak je verdere afspraken over je stage en ga je aan de slag. Als je voor 2 gesprekken uitgenodigd wordt, maak je zelf een onderbouwde keuze waar je stage wilt lopen.

  Het kan ook dat we geen passende stageplaats kunnen vinden. Je ontvangt van ons dan een afwijzing. We streven ernaar jou binnen 10 werkdagen een reactie te geven op je sollicitatie.

 • Heb je vragen over financiële stages bij de Rijksoverheid? Neem dan contact op met onze stagerecruiters via dit e-mailadres: rijksfinstage@minfin.nl.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon