Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

ICT-stages

Binnen de Rijksoverheid gebeurt veel op ICT-gebied. Op vele vakgebieden en bij verschillende organisaties. Starters op de ICT-arbeidsmarkt hebben hier de mogelijkheid om zich snel te ontwikkelen. Ben je op zoek naar een ICT-stage met impact op Nederland? Meld je dan nu aan voor een ICT-stage en ervaar het zelf.

 • Je volgt een ICT-gerelateerde hbo- of wo-opleiding of hebt aantoonbare affiniteit met ICT. Je zoekt een stage als onderdeel van je studie of kiest zelf voor een stage om werkervaring op te doen. Bij de Rijksoverheid kan je terecht voor een meeloop-, meewerk-, onderzoeks- of afstudeerstage. Geef in je sollicitatie duidelijk aan wat voor soort stage je zoekt, en of je een stageopdracht vanuit je opleiding/studie hebt meegekregen.

 • Bij de Rijksoverheid krijg jij de kans jouw ideale ICT-stage zelf vorm te geven. Wij bieden stageplaatsen door het hele land. Op maat gemaakt naar jouw wensen en leerdoelen. Jij geeft aan wat voor soort stage je zoekt, wat je wilt leren of welke ICT-ontwikkelingen jij interessant vindt, zo creëren we samen een stageplaats op maat.

  Je gaat tijdens je stage aan de slag met zeer actuele vraagstukken die een nationaal en soms zelfs een internationaal maatschappelijk belang hebben. Denk aan producten als DigiD of de Digitale Rijksoverheid. Ook kun je meewerken aan het bestrijden van cybercrime en aan crisisbeheersing.

  Tijdens je stage krijg je een eigen werkplek en professionele begeleiding. Daarnaast stimuleren wij eigen initiatief. Pak dus zeker zaken op die niet direct gekoppeld zijn aan je stageopdracht, maar die wel belangrijk zijn voor je ontwikkeling.

 • *per 01/01/2020

  Jij werkt tijdens je stage serieus mee aan zaken die van belang zijn voor Nederland. Duurt je stage langer dan een maand, dan wordt jouw inzet beloond met een stagevergoeding, reisvergoeding en vakantiedagen.

  • Volg je een mbo-opleiding, dan krijg je bij een 40-urige werkweek een stagevergoeding van €628,00 bruto per maand.
  • Volg je een hbo- of wo-opleiding, dan krijg je bij een 40-urige werkweek een stagevergoeding van €628,00 bruto per maand.
  • Naast een stagevergoeding krijg je, bij een 40-urige werkweek op jaarbasis, 160 vakantie-uren.

  De hoogte van de stagevergoeding en het aantal vakantie-uren hangt af van je contracturen. Loop je korter dan een jaar stage of minder dan 40 uur per week, dan worden je vakantie-uren en je stagevergoeding naar rato berekend.

 • Solliciteren kan het hele jaar door. De sollicitatieprocedure bestaat uit 3 stappen:

  • Stap 1: solliciteren

   Vul het sollicitatieformulier in

  • Stap 2

   Onze stagerecruiter Graciëlla Gentle neemt jouw stageverzoek in behandeling. Met jouw wensen en ideeën in het achterhoofd koppelt zij jou aan 1 of 2 passende rijksorganisaties.

  • Stap 3

   Goed nieuws. Je bent gematcht met een stageplaats. Je ontvangt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij 1 of 2 organisaties binnen de Rijksoverheid die aansluiten bij jouw wensen en ideeën. Tijdens dit gesprek kijken jullie samen of er een klik is. Als dit het geval is, maak je verdere afspraken over je stage en ga je aan de slag. Als je voor 2 gesprekken uitgenodigd wordt, maak je zelf een onderbouwde keuze waar je stage wilt lopen.

   Het kan ook gebeuren dat we geen passende stageplaats kunnen vinden. Je ontvangt van ons dan een afwijzing. We streven ernaar jou binnen 10 werkdagen een reactie te geven op je sollicitatie.

 • Heb je vragen over ICT-stages bij de Rijksoverheid? Neem dan contact op met onze stagerecruiter Graciëlla Gentle via e-mailadres: graciella.gentle@rijksoverheid.nl.

Gerelateerde artikelen

Een greep uit de vacatures

Bekijk alle ICT-stage vacatures

Ik werk als ICT'er bij de Rijksoverheid

Ik had zelfs op de 1e dag al het gevoel dat ik hier al veel langer werk
Bas de Jong
Stagiair
SSC-ICT

Geboren en getogen onder de rook van Rotterdam in Rhoon. Komt speciaal voor zijn stage in Den Haag wonen.

Lees meer over Bas de Jong
Door onze apps kunnen gedetineerden digitaal boodschappen doen
Michaël Ramlal
Interaction designer
SSC-I Justitie en Veiligheid

Studeerde vormgeving en interactie aan de Haagse Hogeschool. Volgde tijdens zijn werk bij SSC-I meerdere cursussen, zoals usability en user experience.

Lees meer over Michaël Ramlal
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd
Sanne Oosterloo
Functioneel ontwerper DUO
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Als er een nationale cybersecurity-crisis uitbreekt, staan we klaar voor Nederland
Pieter Rogaar
Coördinerend adviseur cybersecurity
Nationaal Cyber Security Centrum

Studeerde wiskunde aan de Universiteit Leiden (bachelor), met als specialisatie cryptografie.

Lees meer over Pieter Rogaar
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken
Ringo Cheung
Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Studeerde Computer Science aan de Hogeschool van Amsterdam. Startte zijn loopbaan als consultant bij digitale dienstverlener Incentro.

Lees meer over Ringo Cheung
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon