Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Traineeplaza 2020

Wil jij trainee worden bij de Rijksoverheid? Maar weet je nog niet precies welk traineeship bij jou past? Meld je dan aan voor Traineeplaza 2020.

Wat is er te doen?

Tijdens Traineeplaza op 2 maart in Den Haag zijn er weer allerlei toffe workshops om te volgen en is er een informatiemarkt met stands waar je kennis kan maken met alle traineeships bij de Rijksoverheid. Een overzicht van de deelnemers en workshops vind je op de ze pagina.

Workshop vol of zit jouw keuze er niet bij? Ook dan is een bezoek aan Traineeplaza nuttig. De informatiemarkt biedt genoeg gelegenheid om kennis te maken met andere traineeships en in gesprek te gaan met huidige trainees.  Verder kun je speeddaten (snelle sessies) en slowdaten (uitgebreider), een professionele LinkedIn foto laten maken en is er tijdens de lunch de gelegenheid om te netwerken.

Programma

09.00 Inloop
09.30 - 12.00 Workshops / presentaties/ IInformatiemarkt
12.00 - 13.00 Pauze / lunch
13.00 - 15.45 Workshops / presentaties / Informatiemarkt
17.00 Einde

Traineeplaza vindt plaats in The Globe Meeting Center, Waldorpstraat 13A in  Den Haag .

Aanwezig op Traineeplaza 2020

 • Huidige I-trainees vertellen je waarom ze voor de track Data, ICT of Cyber van het I-Traineeship hebben gekozen, ze nemen je mee in opdrachten die ze uitvoeren en vertellen je meer over de inhoud van het traineeship.
  Lees meer over het Rijks I-Traineeship.

 • Wat is de kracht van een financial trainee? Speel en kijk tijdens Traineeplaza mee met het spel van de grote getallen. Ontmoet gedreven financial trainees en praat met ze over hoe zij binnen hun ministerie het verschil weten te maken. Hoe doen ze dat en wat kan je daarvan leren? Financial trainees houden zich bezig met de uitvoering van de financiële taak van de Rijksoverheid die jaarlijks ruim 300 miljard euro uitgeeft aan onder andere zorg, sociale zekerheid, onderwijs en veiligheid.
  Lees meer over het Financial traineeship.

 • Misschien heb je een half ingevuld LinkedIn-profiel, met wat copy-paste rechtstreeks vanuit je cv. Maar je hebt al maanden niet meer ingelogd op het platform. Of misschien heb je wel helemaal geen account? Toch is het enorm belangrijk om aanwezig te zijn op LinkedIn. Waarom? Dat leer je tijdens deze workshop.

 • Het Traineeship Rijksinkoopprofessionals biedt je de kans om het inkoopvak binnen de Rijksoverheid te leren kennen. Jij overziet het totaalplaatje, bent kritisch, weet mensen te verbinden en doelen te bereiken. Je bent leergierig en nieuwsgierig. Het Traineeship Rijksinkoopprofessionals, stoomt je in 2 jaar tijd klaar voor een mooie carrière binnen het inkoopvak. Je kunt je met alle studierichtingen aanmelden.

 • Leeuwendaal is het bureau wat de werving en selectie voor hun rekening neemt voor het Rijkstraineeprogramma en voor internationaal beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken. Leeuwendaal neemt je mee in de wereld van de selectie van trainees. Je krijgt meer informatie over de meest voorkomende selectiemethoden en je krijgt tips om je voor te bereiden. Uiteraard kan je vragen stellen over de selectieprocedures van de Rijksoverheid.

 • In de workshop wordt een beeld gegeven van het werk van wetgevingsjuristen en overheidsjuristen. Ook gaat het over de traineeopleidingen voor deze juristen bij de Rijksoverheid.

 • Alumni van het BoFEB-programma zijn op Traineeplaza aanwezig om vragen over dit traineeship te beantwoorden. Oud-BoFEB’ers vertellen je alles over de inhoud van het BoFEB-traineeship en over je toekomstmogelijkheden na afloop van het traineeship.
  Lees meer over het BoFEB traineeship.

 • Tijdens deze workshop vertelt Rijkswaterstaat meer over de twee traineeprogramma’s; het landelijk traineeship en het regionaal traineeship. Ook hoor je meer over de taken van Rijkswaterstaat en de selectieprocedure van het traineeship.
  Lees meer over het Rijkswaterstaat Traineeship.

 • VOL

  Luister tijdens deze workshop naar de ervaringen van een Nederlandse EU-trainee. Een voorlichter van Werken bij de EU vertelt samen met de trainee over de sollicitatieprocedure en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden.
  Lees meer over het traineeship bij de EU.

 • VOL

  Luister naar de ervaringen van een diplomaat in opleiding. De adviseur werving en selectie vertelt over de sollicitatieprocedure en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden.
  Lees meer over internationaal beleidsmedewerker - Buitenlandse Zaken.

 • VOL

  Een goed verhaal samenstellen over wie je bent, wat je kan en wat je wil is voor je LinkedIn profiel van enorm belang. In de workshop Personal Branding gaan we op zoek naar de woorden en het beeld die jou goed vertegenwoordigen zodat LinkedIn effectief voor je kan werken.

 • VOL

  Rijkstrainees vertellen jou hun eigen ervaring met het Rijkstraineeprogramma. Hoe hebben zij de sollicitatieprocedure ervaren? Wat vinden ze van het werk wat ze nu doen? Ze nemen je mee in de wereld van een rijkstrainee en de mogelijkheden die op hun pad komen.
  Lees meer over het Rijkstraineeprogramma.

 • Als audittrainee doe je vanuit de auditfunctie onderzoek binnen de hele Rijksoverheid en kun je de politieke, bestuurlijke en financiële werkelijkheid van de Rijksoverheid ontdekken.
  Lees meer over het Audit Traineeship.

 • ICT bij de Rechtspraak heeft impact op miljoenen Nederlanders. Of je nu zorgt dat een storing in de zittingszaal snel wordt opgelost zodat de rechter uitspraak kan doen, of dat je software ontwikkelt om de rechtspraak meer digitaal toegankelijk te maken, je doet het voor de rechtzoekende. IVO Rechtspraak heeft de taak de informatievoorziening veilig en up-to-date te houden én te vernieuwen. Daarin willen we verder.

 • Wil jij jouw juridische kennis verder verdiepen, maar ook ervaring opdoen in het beoordelen van strafzaken? Dan is het OM-Traineeship de ideale start van jouw juridische carrière binnen het OM.
  Lees meer over het OM-Traineeship.

 • Met ruim 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen en circa 89.000 hectare grond is het Rijksvastgoedbedrijf een van de grootste opdrachtgevers voor de markt. Dit vraagt om omgevingsbewustzijn, samenwerken, verbinden en ondernemen. Kortom, dé vastgoedprofessional van de toekomst. Het Rijksvastgoed Traineeship is gericht op jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en leid jou op tot startend (junior) adviseur of projectleider met de doorgroeipotentie tot (senior) adviseur, projectleider en projectdirecteur. 
  Lees meer over het Rijksvastgoed Traineeship.

Mijn afdeling is de spin in het web tussen inspecteurs, de politiek en de buitenwereld

Meer informatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon