Traineeplaza 2022

Ben jij net afgestudeerd (hbo, wo) of doe je dat binnenkort? Overweeg jij een carrière bij de Rijksoverheid, maar weet je nog niet goed wat bij je past? Meld je dan aan voor de digitale informatiebijeenkomst Traineeplaza op maandag 24 januari 2022 en maak kennis met de verschillende traineeships bij de Rijksoverheid. 

Ontmoet onze trainees

Ga in gesprek met onze huidige trainees, zij kunnen jou als geen ander vertellen hoe het is om een trainee te zijn bij de Rijksoverheid. Traineeplaza vindt geheel online plaats. Vanuit je eigen omgeving kun jij inloggen en word je gedurende de dag in een livestream meegenomen in de wereld van de traineeships bij de Rijksoverheid. Ook kun je met ze chatten en ze al jouw vragen stellen.

Programma

Op het online event-platform bieden we je de mogelijkheid om persoonlijk al je vragen door een recruiter, trainee of via een Q&A beantwoord te krijgen. Ook kun je diverse workshops, masterclasses en presentaties volgen, die door de verschillende traineeships worden gegeven. De dag start om 10.00 uur en we sluiten af om 16.00 uur. Je kunt in en uitloggen wanneer het jou uitkomt. De verschillende traineeships geven hun presentaties en workshops verspreid over de dag. Zo hoef jij niets te missen, dus meld je aan!

De volgende traineeships zijn aanwezig op Traineeplaza:

Traineeships bij de Rijksoverheid

Wil jij na je WO-studie een traineeship volgen? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een mooier en beter Nederland? Dan is een traineeship bij de Rijksoverheid misschien wat voor jou. Jaarlijks starten er meer dan 250 ambitieuze trainees, verdeeld over ruim vijftien traineeships. De meeste traineeships duren twee jaar, waarin je binnen meerdere opdrachten zowel werkt als leert en de basis legt voor je verdere carrière. Waar en hoe je dat gaat doen, bepaal je grotendeels zelf. Je kijkt binnen bij verschillende Rijksorganisaties, waar je veel eigen verantwoordelijkheid hebt en bezig bent met maatschappelijke thema’s als veiligheid, leefbaarheid en klimaat. Ook kun je kiezen uit een ruim aanbod aan opleidingen, om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen in de richting die jij wil. Zo start je je carrière goed! Als trainee werk je 36 uur per week en start je bijna altijd met een salaris van ongeveer 2700 euro bruto per maand. Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget dat je meer vrijheid geeft ten aanzien van het moment van uitbetaling van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Ook zijn er veel sociale activiteiten, waardoor er altijd een goede afwisseling is tussen werken voor de Rijksoverheid, leren en ontspannen. Werken voor de Rijksoverheid is werken voor Nederland. Meer weten? werkenvoornederland.nl/starters

Meer informatie

Na je aanmelding ontvang je op een later moment meer informatie over het programma en ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens voor het online platform. Heb je alvast vragen over Traineeplaza 2022? Mail naar traineeplaza@rijksoverheid.nl.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon