Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Applicaties helpen agrariërs bij subsidie-aanvragen

Uif van Driel

Uif van Driel

Servicemanager Geografische Informatie Systemen (GIS) - Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ulf van Driel en Michiel van Bemmel ontwikkelen en beheren applicaties waarmee agrariërs hun percelen in kaart kunnen brengen en eenvoudig subsidies kunnen aanvragen. De applicaties maken de ingewikkelde en tijdrovende praktijk van landbouwtelling, mestwetgeving en diverse subsidie- aanvragen voor zo’n 80.000 Nederlandse agrariërs wat eenvoudiger.

Hij vraagt zich nooit af of hij in aanmerking komt voor subsidies. Dat laat hij aan jou over.

Het GeoNu-programma bij RVO.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de Gecombineerde Data-inwinning (GDI) van agrarisch ondernemers. DICTU heeft de achterliggende ICT-techniek gebouwd en is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer hiervan. Zo’n 80.000 Nederlandse agrariërs brengen via deze Geo-applicaties jaarlijks hun bedrijfssituatie in kaart. Deze gegevens komen binnen in het Georegister dat DICTU heeft gebouwd en worden gebruikt voor onder andere de landbouwtelling, de mestwetgeving en een aantal subsidies, waaronder het uitbetalen van Europese subsidies.

24-uurs ondersteuning is een vereiste

Uif van Driel is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de applicaties binnen de afgesproken Service Level Agreements (SLA’s) voor de site RVO.nl. ’Als Servicemanager GIS wordt van mij verwacht dat ik toezie op het beheer hiervan en dat ik de afspraken bewaak tussen DICTU als ICT-dienstverlener en RVO.nl als gebruiker. Voor de meeste GEO-producten geldt hierbij dat 24-uurs ondersteuning een vereiste is. Het is belangrijk dat betrokkenen in geval van een crisis op ieder moment bij de juiste informatie kunnen. En de overheid eist ook meer en meer een 24-uurs dienstverlening aan burgers en ondernemers. Dus daar zorgen wij bij RVO.nl dan ook voor‘, vertelt Uif.

Soms herken ik een perceel dat ik heb ingetekend ook in het echt

Michiel van Bemmel werkt al bijna 7 jaar als Geografisch Informatie Systeem (GIS)-ontwikkelaar voor DICTU. ‘Ik houd me voornamelijk bezig met het vertalen van de klantwens van RVO.nl naar een applicatie of dienst. We werken hierbij met de Agile Scrum-methode en met user-stories. Zo verbeteren we functionaliteit of voegen we nieuwe toe. De Agile Scrum-methode helpt ons om snel, in een periode van 2 tot 4 weken, werkende producten op te leveren. Voor mij vormt kaartmateriaal daarbij de basis. DICTU levert software die ervoor zorgt dat wij nieuwe percelen kunnen intekenen of van vorm kunnen veranderen. Soms herken ik dan later zo’n perceel in het echt als ik naar huis rijd.’

Wat doet DICTU?

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zo’n 1.300 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan DICTU-diensten die onze klanten naar tevredenheid afnemen. DICTU levert ICT- diensten aan steeds meer onderdelen van de Rijksoverheid in de vorm van beheer, ontwikkeling, applicaties en technologieën. Daarnaast bouwt DICTU apps en websites. In zijn dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit centraal. Informatiebeveiliging is uiteraard een topprioriteit. Niet voor niets voldoen de processen en systemen van DICTU aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001.

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon