Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Een ICT-carrière bij de Rijksoverheid

Wat verdien je als ICT’er bij de Rijksoverheid? En hoe kan je werk en privé zo goed mogelijk met elkaar combineren? De Rijksoverheid wil het je zo makkelijk mogelijk maken om daarin je eigen keuzes te maken. Lees hier meer over wat we vragen, wat we bieden en je ontwikkelingsmogelijkheden.

Impact op Nederland

Als ICT’er bij de Rijksoverheid doe je belangrijk werk. Werk waar 17 miljoen Nederlanders profijt van hebben. De Rijksoverheid is volop in ontwikkeling en is de laatste jaren kleiner, flexibeler, efficiënter en slagvaardiger geworden. Een compacte rijksdienst noemen we dat. Steeds meer overheidszaken zijn geautomatiseerd of gebeuren online. Dat moet gebruiksvriendelijk en uiteraard veilig.

Je kan binnen verschillende expertises aan de slag. Als applicatieontwikkelaar bijvoorbeeld, voor het doorontwikkelen van het online toeslagenportaal van de Belastingdienst. Of als cybersecurity-adviseur bij Rijkswaterstaat waar je werkt aan de beveiliging van geautomatiseerde systemen van bruggen, tunnels en sluizen. Maar ook als software architect of functioneel tester bij DUO waarbij je het voor studenten makkelijker maakt hun studiefinanciering online te regelen.

Maar er zijn ook functies die zich op het verbeteren van de interne processen richten, zoals het doorontwikkelen van de digitale werkplekken voor tienduizenden rijksambtenaren door SSC-ICT. We zoeken collega’s op alle niveaus. ICT’ers die initiatief nemen, verantwoordelijkheid dragen en bovenal leergierig zijn.

Veel verschillende functies

Net als de Rijksoverheid zelf, is het werk van onze ICT’ers heel divers. We hebben functies binnen:

 • Analyse
 • Development
 • Infrastructuur en Architectuur
 • Beheer
 • Consultancy
 • Implementatie en testing
 • Service en support
 • Project- en informatiemanagement

Wat bieden wij

Bij de Rijksoverheid vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je hebt een 36-urige werkweek en in veel functies is het mogelijk om je werk flexibel te plannen en thuis te werken. Daarnaast zijn er goede regelingen voor:

 • deeltijdwerken
 • betaald en onbetaald ouderschapsverlof
 • het kopen of verkopen van vrije dagen
Natuurlijk krijg je een prima salaris. En er zijn nog veel meer goede arbeidsvoorwaarden die de Rijksoverheid een interessante werkgever maken.

Blijf je ontwikkelen

Als ICT’er bij de Rijksoverheid krijg je volop de ruimte om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Door scholing, loopbaanontwikkeling en mobiliteit. Als je een opleiding volgt naast je werk, kun je daarvoor studieverlof krijgen.

Hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor je loopbaan, denkt je leidinggevende met je mee. In het kader van professionele ontwikkeling investeert de Rijksoverheid in opleidingen en certificeringen. Kansen zijn er genoeg want we stimuleren mobiliteit, zodat je je blijft ontwikkelen.

Werk dat er toe doet, ruimte voor ontwikkeling en goede arbeidsvoorwaarden. Dat zijn de voordelen van een carrière bij de Rijksoverheid.

Solliciteren

Veel vakgenoten gingen je al voor en vonden hun weg naar de Rijksoverheid via een traineeship, zoals het Rijks ICT Traineeprogramma, een ICT-stage of een vacature op deze website.

De Rijksoverheid heeft functies voor starters en voor ervaren ICT’ers. Het hangt van de functie, het ministerie en natuurlijk van je eigen ambities en vaardigheden af hoe je werkzaamheden eruit zien.

Eén ding staat in ieder geval vast: je bent hard nodig.

Meer relevante ICT artikelen

Als een van de grootste ICT-werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk voor ICT'ers.

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon