Jouw ICT carriere bij de Rijksoverheid

De belastingaangifte gebruiksvriendelijker maken. Cyberspionage signaleren. De beveiliging van bruggen, tunnels en sluizen verbeteren. Als ICT-professional bij de Rijksoverheid doe je werk dat ertoe doet. En krijg je mogelijkheid en vrijheid om je werk-privébalans optimaal in te richten.

Ontdek de voordelen van werken bij de Rijksoverheid

Ga je als ICT’er aan de slag bij de Rijksoverheid dan beschik je automatisch over uitstekende arbeidsvoorwaarden. Denk aan ouderschapsverlof, studiefaciliteiten, een goede verlofregeling en een prima reiskostenvergoeding. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

In de nabije toekomst zou ik graag werken aan de schadeafhandeling van woningen en gebouwen in Groningen die schade opliepen door de gaswinning. Ook daarvoor wordt Pega ingezet

Jouw impact op Nederland

Als ICT’er bij de Rijksoverheid is de kans groot dat je oplossingen bedenkt, ontwikkelt, implementeert of onderhoudt die effect hebben op 17 miljoen Nederlanders. Weleens bedacht hoe het zou zijn om terroristische dreigingen te onderscheppen als data scientist bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD)? Of wat het betekent om met slimme realtime-maatregelen de verkeersdrukte in de ochtendspits te regelen? En stel je eens voor dat je als functioneel beheerder de digitale werkplekken van tienduizenden rijksambtenaren verbetert. Je komt hier thema’s en projecten tegen die je nergens anders tegenkomt.

De Rijksoverheid biedt mij als moeder een stabiele werkomgeving met oog voor de mensen die er werken. Ik moet vaak met mijn dochter naar het ziekenhuis. Daar wordt rekening mee gehouden

Flexibel werken

Of je nu graag lange en verre reizen maakt, mantelzorger bent, thuis kinderen hebt die om aandacht vragen of heel veel sport: bij de Rijksoverheid vinden we een goede werk-privé balans belangrijk. Dat betekent dat er veel mogelijk is. Van werken in deeltijd tot thuiswerken of in de trein. Van zelf je werktijden bepalen tot sparen voor extra vrije dagen.

Blijven leren is erg belangrijk. Zo ga ik over een tijdje weer op SANS-training. En ik doe regelmatig klussen van de collega boven mij, zodat ik geleidelijk naar een hoger niveau kan groeien
Portretfoto van Arvind Binda

Arvind Binda
Security analist Security Operations Center (SOC)
SSC-ICT

Opleiding en ontwikkelingen

Ben je starter? Dan is een traineeship ideaal, zoals het Rijks I-Traineeship, het Rijks Data Science Programma of een ICT-stage. En werk je eenmaal bij ons? Ook dan zijn er volop mogelijkheden voor opleidingen, congressen en trainingen.

Je hebt vaak met verschillende mensen contact. Je kunt natuurlijk voor een klein bedrijf websites gaan maken, maar dit is gewoon veel interessanter

Een greep uit de vacatures

Ik werk als ICT’er bij de Rijksoverheid

Met biometrie is het makkelijker om gevangenen binnen de muren te houden

Mariska Baar


Senior applicatiebeheerder
Justitiële ICT Organisatie

Volgde diverse ICT-opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Startte haar carrière als servicedesk medewerker. Ontwikkelde zich in applicatiebeheer.

Lees meer over Mariska Baar
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung


Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Studeerde Computer Science aan de Hogeschool van Amsterdam. Startte zijn loopbaan als consultant bij digitale dienstverlener Incentro.

Lees meer over Ringo Cheung
Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity

Theo van Diepen


Chief Information Security Officer
Logius

Studeerde informatica en informatiekunde aan de Haagse Hogeschool. Fervent tafeltennisser sinds zijn 8e. Fietst en zwemt.

Lees meer over Theo van Diepen
Van petabytes maken wij behapbare megabytes

Wim Som de Cerff


Wetenschappelijk adviseur KNMI
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Studeerde Informatica aan de universiteit Twente, met als afstudeerrichting software engineering en theoretische informatica.

Lees meer over Wim Som de Cerff
Als burger draag ik bij aan de veiligheid van militairen op missie

Marieke


Adviseur informatiebeveiliging
Ministerie van Defensie

Studeerde sociale geografie. Werkte, voordat ze de overstap naar Defensie maakte, als verandermanager bij een internationale brouwerij.

Lees meer over Marieke
Als er een nationale cybersecurity-crisis uitbreekt, staan we klaar voor Nederland

Pieter Rogaar


Coördinerend adviseur cybersecurity
Nationaal Cyber Security Centrum

Studeerde wiskunde aan de Universiteit Leiden (bachelor), met als specialisatie cryptografie.

Lees meer over Pieter Rogaar
Onze applicaties moeten de wildgroei aan fileformaten bijbenen

Marja van Aken


Software engineer NFI
Nederlands Forensisch Instituut

Studeerde wiskunde met informatica en vervolgens biomedical image science in Utrecht. Vindt programmeren en puzzelen met bits en bytes het leukst.

Lees meer over Marja van Aken
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon