Tech event @Rijksoverheid #development #online

Ben je I-professional en nieuwsgierig naar carrièremogelijkheden bij de Rijksoverheid? Bezoek dan onze Tech events. Het meest recente Tech event @Rijksoverheid voor developers en testers was op 21 januari 2021. Sprekers van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en de Belastingdienst schetsten samen met de andere aanwezige rijksorganisaties een mooi beeld van de veelzijdige wereld van development en testing bij de Rijksoverheid.

Development en testing in de spotlight

De Tech events @Rijksoverheid worden een paar keer per jaar georganiseerd voor verschillende IT-expertises om een inkijkje te geven in het diverse werk van de Rijksoverheid. Dit keer stond het vakgebied development en testing in de spotlight. Apps gericht op de bestrijding van het coronavirus. Tools om illegale praktijken in de gaten te houden. Applicaties die belastingfraude aanpakken. Als developers en testers ergens impact hebben, dan is het wel bij de Rijksoverheid. Door de coronamaatregelen werd het een online Tech event, waardoor we de ruim 200 aanmeldingen ook allemaal konden laten meekijken.

Door developers bij elkaar te brengen groeit onze kennis
Anton de Ruiter

Anton de Ruiter
Vakcoördinator Java
Belastingdienst

Uiteenlopende tooling

Emilie Adegeest, projectmanager Rijksbrede arbeidsmarktcommunicatie IT, en Anton de Ruiter, vakcoördinator Java bij de Belastingdienst, hadden als hosts de uitdaging om het event met sprekers op allerlei plekken in Nederland online aan elkaar te praten. Anton schetste bij de aftrap al dat de enorme diversiteit aan developmentwerkzaamheden en uiteenlopende tooling bij de Rijksoverheid het voor developers en testers zo’n uitdagende en boeiende werkomgeving maakt.

Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen
Chris van Riet

Chris van Riet
Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Wat doen developers bij de Rijksoverheid?

Chris van Riet is dienstverantwoordelijke Toegangsverlengingsservice (TVS) bij DICTU. Vanaf zijn thuiswerkplek in Gelderland vertelde hij met enthousiasme over TVS. Hij vindt het zo’n fantastisch product dat hij als freelancer besloot om in dienst te treden bij DICTU. Met TVS kunnen burgers en bedrijven zich veilig en betrouwbaar identificeren als zij gebruik maken van diensten van de overheid. Chris heeft z’n hart verloren aan dit werk omdat hij met TVS echt bouwt aan een van de belangrijkste digitale ontwikkelingen van de Rijksoverheid.

Complexe puzzel? Pas tevreden als deze is opgelost

Complexiteit blijft boeien

Na een korte pauze was het de beurt aan Peter ten Zeldam, Java developer bij de Belastingdienst vanuit zijn thuiswerkplek in het Noorden van Nederland. Peter werkt met zijn team aan het ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Via dit portaal doen ondernemers online aangifte. De complexiteit van het werk fascineert hem. Denk aan de combinatie van strikte wettelijke regels versus gebruiksvriendelijkheid, of aan de enorme hoeveelheid gebruikers met ieder hun eigen besturingssystemen en browsers. Het puzzelen om hier een goed functionerend geheel van te maken, blijft hem uitdagen.

Pitches rijksorganisaties

Na de mooie praktijkvoorbeelden volgden de pitches van 6 andere rijksorganisaties snel achter elkaar in beeld: developers en testers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Overheidsdatacenter Noord (ODC Noord), de Politie, de Justitiële Informatiedienst (Justid), IVO Rechtspraak en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Na afloop verder praten

Een belangrijk onderdeel van het Tech event is laagdrempelig contact faciliteren tussen IT-professionals en rijksorganisaties, daarom ontvingen alle deelnemers na afloop een mail. Emilie: ‘Contact is online een stuk lastiger te realiseren dan in een zaal. We hebben ervoor gekozen om het netwerkmoment buiten het event om te organiseren. Alle deelnemers ontvingen na afloop van het event een korte evaluatie. Hierbij konden ze aangeven met welke organisatie(s) ze graag verder zouden willen praten over bijvoorbeeld carrièremogelijkheden of plekken voor stages of afstudeeropdrachten. Daarnaast blijven we oproepen om aan te melden voor updates. Want daarmee kunnen we geïnteresseerden gericht op hoogte houden van trends, ontwikkelingen en natuurlijk carrièrekansen binnen het vakgebied IT bij de Rijksoverheid.’

Volgende Tech event

Het volgende online Tech event @Rijksoverheid vindt plaats in het voorjaar. Heb je interesse? Meld je aan voor updates en blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en nieuwe Tech events.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon