Solliciteren tijdens de coronacrisis

De maatregelen rondom de coronacrisis hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de Rijksoverheid. We bieden waar mogelijk en in overleg met de sollicitant alternatieve vormen voor de sollicitatiegesprekken.

Respecteren sociale afstand

De sollicitatiegesprekken bij rijksorganisaties gaan door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders, hr-adviseurs en/of recruiters. Omdat dit door de coronamaatregelen niet mogelijk is, bieden wij digitale alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek neemt de contactpersoon van de desbetreffende rijksorganisatie rechtstreeks contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen. Bedankt voor je begrip in deze uitzonderlijke situatie.

We benadrukken dat je gerust op de huidige vacatures kunt solliciteren. Actuele informatie over de aanpak van het coronavirus in Nederland vind je op Rijksoverheid.nl.

Meer informatie per organisatie

Rijksorganisaties bieden passende alternatieven voor hun selectieproces. Dat kan per organisatie verschillen. Kijk voor meer informatie op de websites van:

Belastingdienst

Dienst Justitiƫle Inrichtingen (DJI)

DUO

Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

KNMI

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Defensie

NVWA

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijkstraineeprogramma

Rijksvastgoedbedrijf

Rijkswaterstaat 

SSC-ICT

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon