Blog: Als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag meer te werken

Solliciteren bij een geheime dienst: ik had er nog niet eerder over nagedacht.. Past zo’n omgeving wel bij mij? Is dat iets dat ik zou willen? Inmiddels ben ik ruim 1 jaar met heel veel plezier werkzaam als Linux System Engineer bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De hoeveelheid werk is dermate toegenomen, dat ik druk op zoek ben naar collega’s. Omdat de hele wereld op zoek is naar mensen in de IT, wil ik graag laten zien wat ik zoal elke dag doe.

Een rustig weekend, is het beste weekend

Het is maandagochtend. Na een rustig weekend thuis, kom ik ’s morgens vol vertrouwen aan op mijn werkplek. Ik heb gelukkig geen meldingen gehad van de verschillende infrastructuren en verbindingen waar ik verantwoordelijk voor ben. Want, hoewel het weekend voor mij rustig was, was ik al gewaarschuwd dat er meerdere operaties buiten kantoortijden in gang gezet zouden worden. Na een snelle check op de verschillende monitoring dashboards en een kort gesprek met wat collega’s aan de koffieautomaat, bekijk ik mijn agenda. Gelukkig staat daar niets bijzonders in en kan ik aan het werk.

To do, or not to do: that’s the question

Overzicht takenlijst

Het is inmiddels 08.30 uur en ik ga naar mijn takenlijst:

  1. Actie: Ik zie dat vandaag operatie X gaat beginnen. Geen probleem, die had ik vrijdag al voorbereid.
  2. Ceph vs Gluster: Oh ja, ik had een onderzoeksprojectje lopen om te kijken of GlusterFS vervangen moet worden door CEPH.
  3. Ontwerpen nieuwe infra: Ik moet nog een nieuwe infrastructuur ontwerpen voor een team. De tijdelijke oplossing mag nu weleens omgezet worden naar een robuuste infrastructuur.
  4. Automatische hardware inventarisatie: Ik heb de afgelopen periode weer veel hardware aangeschaft. Het automatiseren van de inventarisatie moet wel gebeuren, maar dit proces opzetten kan wel op een later moment.
  5. Update docker base img: Er is net een update uitgekomen van het Docker base image van Debian. Die moet ik nog even binnenhalen en verspreiden.

Altijd in beweging

De klok slaat 16.00 uur en mijn leidinggevende staat in de deuropening. Hij is net gebeld door de operatiecoördinator; er moet direct actie ondernomen worden en er moeten teams aan het werk. Of ik nog ‘even’ een infrastructuur wil opzetten om de teams te ondersteunen. Gelukkig heb ik mijn zaakjes op orde en zet ik in no-time een nieuwe infrastructuur op die de teams faciliteert met het real-time uitwisselen van data. Daarna vraagt mijn collega of ik hem nog even kan helpen om een aantal gadgets te prepareren. Nadat ik hem geholpen heb, is het tijd om naar huis te gaan. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen.’

28 mei 2018

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon