Organisaties

De Rijksoverheid bestaat uit verschillende ministeries, rijksorganisaties, adviesorganen en Hoge Colleges van Staat, elk met hun eigen werkgebied en taak. Ontdek hier welke organisatie het beste bij jou past.

Rijksorganisaties

Maak jij beleid graag tastbaar, dan is werken bij een rijksorganisatie iets voor jou. Onder de verantwoordelijkheid van de ministeries vallen diverse rijksorganisaties. Deze organisaties zorgen dat gemaakte plannen en strategieën van de Rijksoverheid worden gerealiseerd. Zoals het handhaven van wetten, regelgeving en dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Advies en Hoge Colleges van Staat

Wil jij een bijdrage leveren aan goed onderbouwde besluitvorming? Kom dan werken bij een van onze adviesorganisaties of bij de Hoge Colleges van Staat. Deze organisaties zijn er om de kwaliteit en objectiviteit van wetten en beleid te waarborgen. Door ongevraagd en gevraagd te adviseren, onderzoek, klachten over de overheid in behandeling te nemen of het spreken van recht.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon