SSC-ICT

Wij zijn SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met onze ICT-diensten zorgen wij ervoor dat ruim 40.000 rijkscollega's van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen. 

ICT moet altijd en overal werken en onze ruim 1.200 medewerkers zorgen daarvoor. Wij gaan elke uitdaging aan, om het werken binnen de Rijksoverheid nog beter, sneller, veiliger én leuker te maken. Wij ondersteunen onze rijkscollega’s met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap, bieden we ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren we jaarlijks honderden projecten uit. Snelle ICT-ontwikkelingen, politieke belangen en de verschillen tussen de diverse ministeries maken ons werk interessant en uitdagend.

Over ons

De impact van ons werk is door de grootte van onze ICT-infrastructuur, het nationale en internationale belang en de hoge beveiligingsniveaus enorm. Wij werken met geavanceerde technieken en systemen en gebruiken een breed scala aan producten om de digitale werkomgeving van de Rijksoverheid goed te laten functioneren. Ook beheren wij omvangrijke en onmisbare enterprise-applicaties. Met onze kennis van applicaties én de Rijksoverheid geven wij gericht advies en zetten we data om in realtime informatie. Zo helpen wij het Rijk slimmer te werken.

Lees meer over ons

Werken bij SSC-ICT

Bij ons kan jij je kennis vergroten en je specialiseren. Je krijgt de ruimte om samen met collega’s te experimenteren met diverse technologieën en producten. Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines, zowel binnen als buiten de IT.

Lees meer over werken bij SSC-ICT

IT met impact

De impact van ons werk is door de grootte van onze ICT-infrastructuur, het nationale en internationale belang en de hoge beveiligingsniveaus enorm. Wij werken met geavanceerde technieken en systemen en gebruiken een breed scala aan producten om de digitale werkomgeving van de Rijksoverheid goed te laten functioneren. Ook beheren wij omvangrijke en onmisbare enterprise-applicaties. Met onze kennis van applicaties én de Rijksoverheid geven wij gericht advies en zetten we data om in realtime informatie. Zo helpen wij het Rijk slimmer te werken.

Het Overheidsdatacenter

Wij ontwikkelen en beheren de ICT-infrastructuur van verschillende ministeries en buitenlandse ambassades in een van de grootste en geavanceerde datacenters van Nederland: ons eigen Overheidsdatacenter (ODC). De toegepaste techniek voldoet aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid én is door gebruik te maken van slimme koeling ook nog eens duurzaam.

Het Security Operations Center

Om de vertrouwelijke data van de Rijksoverheid te beschermen en cyberaanvallen te ondervangen, hebben wij een Security Operations Center (SOC) ingericht. Wij monitoren proactief alle systemen en netwerken waarop de systemen draaien. Via onder andere Security Incident en Event Monitoring-technologie (SIEM) sporen wij hackpogingen, cyberaanvallen en verdacht digitaal verkeer op.

Feiten en cijfers

In onderstaande infographic zie je hoe omvangrijk ons werk is. Voor meer informatie over onze organisatie en dienstverlening ga je naar de website van SSC-ICT.

infographic van SSC-ICT

Volop mogelijkheden

Bij ons kan jij je kennis vergroten en je specialiseren. Je krijgt de ruimte om samen met collega’s te experimenteren met diverse technologieën en producten. Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines, zowel binnen als buiten de IT.

Vacatures

Heb je interesse in werken bij SSC-ICT? Bekijk onze vacatures. Zie je nu geen geschikte vacature? Je kunt altijd contact opnemen met onze recruiter Angelo Goossens om de mogelijkheden te bespreken. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06- 11 21 07 52. Je kunt hem ook mailen.

Jeannie Gopal

Angelo Goossens

Recruiter SSC-ICT 

Jouw ontwikkeling

Jouw carrièrepad hangt sterk af van jouw ambitie en initiatief. Je krijgt bij ons alle ruimte en volop faciliteiten om jezelf te ontwikkelen. Denk hierbij aan (interne) opleidingen, intervisie en coaching. Omdat wij onderdeel zijn van de Rijksoverheid stimuleren wij het om zowel binnen als buiten onze eigen organisatie door te stromen.

Stages en traineeships

Ben je student of pas afgestudeerd? Wij bieden je een leerzame ervaring en goede coaching om je carrière een goede start te geven. De uitkomsten van je opdracht of onderzoek passen we toe in onze dagelijkse praktijk. Onze stages en traineeships vallen onder rijksbrede programma’s. Je kunt hier meer over lezen op ICT-stages en het Rijkstraineeprogramma.

 
 

Jong SSC-ICT

Ben je onder de 35? Dan kan je lid worden van Jong SSC-ICT. Maandelijks worden leerzame maar vooral leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn de Tweede Kamer en de Amerikaanse ambassade bezocht, zijn SCRUM-workshops aangeboden en hebben diverse netwerkbijeenkomsten plaatsgevonden.

medewerkers van SSC-ICT doen een drankje

SSC-ICT Actief

Je werk bestaat niet alleen maar uit werken, maar is ook de plek waar je je collega’s op een andere manier leert kennen. Daar zorgt SSC-ICT Actief voor. Van uitwaaien in een hardlooptraining tot scoren op het darttoernooi óf in de pubquiz.

medewerkers van SSC-ICT aan het hardlopen

Wat krijg je naast een baan met impact?

Een fulltime werkweek is bij ons 36 uur. Maar 40 uur werken kan ook, dan bouw je extra vakantiedagen op. Wij hechten veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé. Je kunt bij ons je werkuren en werktijden flexibel invullen. In overleg met jouw leidinggevende bepaal je zelf hoe je werkweek eruitziet.

Naast een goed salaris en een transparant beloningssysteem krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB). Je IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd, waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen.  

Bekijk het verhaal van SSC-ICT

Wij zijn SSC-ICT. E�n van de grootste ICT shared service centra van en voor het Rijk. Onze missie: er met ICT-services voor zorgen dat rijksmedewerkers hun werk in dienst van de samenleving overal, altijd en veilig kunnen uitvoeren. Zo maken wij onder meer de digitale en directe correspondentie tussen ministeries en de Tweede Kamer mogelijk. En zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat inspecteurs op locatie ondersteund worden bij hun inspecties naar veiligheid en kwaliteit. Wij ondersteunen rijksmedewerkers met onze digitale werkomgeving. Op 50.000 mobiele apparaten. Op meer dan 100 locaties in Nederland. En op ruim 150 ambassadeposten en consulaten over de hele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap. Bieden we ICT diensten met extra hoge beveiligingsniveaus. En voeren we jaarlijks honderden ICT projecten uit. Als basis van al onze ICT-dienstverlening hebben wij een eigen state-of-the-art overheidsdatacenter ingericht. ICT moet altijd werken. Zowel thuis. Als in de trein. Als op kantoor. Alle 1.200 medewerkers van SSC-ICT blijven dagelijks de uitdaging aangaan om het werk binnen de Rijksoverheid leuker, beter en gemakkelijker te maken.

De praktijk bij SSC-ICT

Ik werk bij SSC-ICT

Een datacenter met meer impact vind je niet
Brian Brudet
Netwerk engineer
SSC-ICT

Deed de mbo-opleiding elektrotechniek, werkte een tijd als elektromonteur en certificeerde zich vervolgens als netwerk engineer.

Lees meer over Brian Brudet
Ik ben spin-in-het-web op 1100m2 datavloer
René Konincks
Teamleider van Environmental Services
SSC-ICT

Volgde de mbo-opleiding elektrotechniek en de opleiding IT-mediaproductie aan het grafisch lyceum.

Lees meer over René Konincks
Ik wil krachten bundelen om op een hoger niveau te komen
Paul Slats
Domeinarchitect
SSC-ICT

Studeerde na zijn MTS-studie Electrical and Electronics Engineering, Technische bedrijfskunde aan de Technische Hogeschool in Rijswijk.

Lees meer over Paul Slats
Je kunt je ambities bij SSC-ICT waarmaken
Girish Kalloe
Servicedeskmedewerker
SSC-ICT

Volgde de mbo-opleiding tot ICT-beheerder op het Mondriaancollege in Delft. Werkte eerder als ICT-specialist bij Fujitsu. Stapte in augustus 2017 over naar SSC-ICT.

Lees meer over Girish Kalloe
Ik zorg dat 60.000 mailboxen beveiligd zijn
Martijn Veldman
Senior System Engineer Messaging Services
SSC-ICT

Volgde na een mbo-opleiding verschillende Windows-trainingen. Is gespecialiseerd in de beveiliging van mailverkeer.

Lees meer over Martijn Veldman
Onze domain controllers zijn de basis van de IT-infrastructuur
Michelle Hamar de la Brethonière
System engineer Active Directory
SSC-ICT

Studeerde bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en startte daarna met een IT-traineeship.

Lees meer over Michelle Hamar de la Brethonière
Straks is er 1 monitoringstool voor alle beheerders van SSC-ICT
Benjamin Harmsen
Monitoringspecialist
SSC-ICT

Volgde de opleiding Midden-Oosten Studies. Begon daarna aan een ICT-traineeship en kwam terecht bij SSC-ICT. Maakt graag reizen met zijn vrouw en doet fanatiek aan kung fu.

Lees meer over Benjamin Harmsen
Nieuwe beheerservers publiceer ik in het beheerportaal
Timo van Scheltinga
Beheerder SCCM en beheerportaal
SSC-ICT

Volgde een ICT-opleiding aan de Haagse Hogeschool en studeerde vervolgens Sound Design aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Lees meer over Timo van Scheltinga
Dat maatschappelijk belang maakt mijn werk heel spannend: er mag niets op straat komen te liggen
Mark van Uffelen
Technical lead Security Operations Center (SOC)
SSC-ICT

Studeerde technische informatica. Werkte eerst als netwerkbeheerder bij de voorloper van SSC-ICT onder het ministerie van Justitie & Veiligheid.

Lees meer over Mark van Uffelen
Blijven leren is als security analist erg belangrijk. De techniek raast voort
Arvind Binda
Security analist Security Operations Center (SOC)
SSC-ICT

Begon bij Defensie in het magazijn en werkte zich via opleidingen op naar het SOC, eerst bij Defensie. Maakte 2 jaar geleden de overstap naar het SOC van SSC-ICT.

Lees meer over Arvind Binda
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon