Heb jij de skills om als IT'er bij de Rijksoverheid te werken?

Publicatiedatum 06-06-2023

Wat kun je als architect, developer of data engineer doen bij de Rijksoverheid? Speel de game De Queeste der Lage Landen en je krijgt een mooi inkijkje in het werk bij verschillende rijksorganisaties. Zo kom je onder meer te weten welke skills je nodig hebt om bij het Rijks ICT Gilde (RIG) en SSC-ICT aan de slag te gaan. Laurens Weijs, Ted van Drunen en Geert Vuijk vertellen waarom werken bij deze organisaties uitdagend en soms heel verrassend is.

Afwisseling en persoonlijke ontwikkeling

Data engineer Laurens Weijs werkte als consultant in het bedrijfsleven maar stapte over naar de Rijksoverheid. Hij werkt nu bij het RIG, waar hij inmiddels verschillende projecten als techconsultant heeft begeleid. Zo was hij betrokken bij projecten voor Mijn Overheid, DigiD en de Raad van de Kinderbescherming. Laurens houdt vooral van de afwisseling die zijn baan bij het RIG hem biedt. Ook is hij te spreken over de manier waarop kennis wordt gedeeld en de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het leuk om mee tedoen aan onder andere de hackathon in Groningen en de conferentie May Contain Hackers in Zeewolde.

Laurens Weijs, data engineer bij het RIG speelt de game De Queeste der Lage Landen
Laurens Weijs, Rijks ICT Gilde

Met plezier naar het werk

Ted van Drunen en Geert Vuijk werken allebei als technisch architect Rijkswerkomgeving bij SSC-ICT. Deze rijksorganisatie zorgt ervoor dat ruim 50.000 rijksmedewerkers van 7 ministeries altijd overal veilig kunnen werken. SSC-ICT ontwikkelt en beheert de infrastructuur van verschillende ministeries en buitenlandse ambassades in het OverheidsDataCenter (ODC). Het vertrouwen, de vrijheid en de ruimte voor zelfontwikkeling zien Ted en Geert als grote voordelen van werken voor de Rijksoverheid. Samen met uitdagende inhoud van hun werk en de prettige open sfeer die er binnen SSC-ICT heerst, leidt dit ertoe dat zij elke dag met veel plezier naar hun werk gaan.

Ted van Drunen en Geert Vuijk, architecten bij SSC-ICT spelen de game De Queeste der Lage Landden
Ted van Drunen en Geert Vuijk, SSC-ICT

De Queeste der Lage Landen

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden, de maatschappelijk impact die je als IT’er bij de Rijksoverheid hebt en onze interessante arbeidsvoorwaarden? Speel dan de game De Queeste der Lage Landen op de website van Tweakers.

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon