Wij staan paraat om elke cyberdreiging te ondervangen

Portretfoto van Mark van Uffelen

Mark van Uffelen

Technical lead Security Operations Center (SOC) - SSC-ICT

Portretfoto van Arvind Binda

Arvind Binda

Security analist Security Operations Center (SOC) - SSC-ICT

In een tijd van digitale communicatie en cybercrime is cybersecurity hard nodig. Het SOC (Security Operations Center) van SSC-ICT beschermt de vertrouwelijke data van 7 ministeries. Een team van security analisten monitort proactief alle systemen en de netwerken waarop de systemen draaien. Via onder andere SIEM-technologie sporen zij hackpogingen, cyberdreigingen en verdacht verkeer op.

Gezonde spanning

Mark van Uffelen is technical lead van het SOC. Hij stuurt het team aan maar doet als meewerkend voorman ook mee in de operatie. Arvind Binda is security analist en monitort systemen op cyberdreigingen en adviseert over oplossingen.

Bij het SOC komt van alles op je af. Mark en Arvind nemen je mee in deze video.

Technisch en analytisch, maar wel met teamspirit

Bij het SOC werken ras-ICT’ers, waarvan er niet geheel toevallig veel zijn doorgegroeid vanuit een beheerdersrol. Mark: ‘Je hebt technische bagage nodig, maar ook analytisch vermogen. Je moet gebeurtenissen aan elkaar kunnen knopen. Bij het SOC doe je speurwerk, met behulp van tools én je gezonde verstand. Dus je kennis uit eerdere technische functies kan goed van pas komen.’ Arvind: ‘En wat betreft de sfeer in het team: je merkt zeker dat er een soort gezonde spanning heerst. Niet zo gek als je aan gevoelige zaken werkt, waarover je niet zomaar vertelt op een feestje. Maar bovenal heerst de teamspirit, omdat we de klussen wel samen moeten klaren.’

Bekijk hieronder onze vacatures. Zit je vacature er niet tussen, maar heb je wel interesse? Neem contact op met onze recruiter Angelo Goossens.

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon