Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Rechtspraak

Een onafhankelijke rechtsprekende macht waarborgt het recht op een eerlijk proces. Rechters hebben bijvoorbeeld alleen te maken met de wet en niet met een chef of directeur aan wie ze over de inhoud van hun werk verantwoording moeten afleggen. De rechtspraak is verspreid over heel Nederland en opgebouwd uit rechtbanken (inclusief kantonrechters), gerechtshoven en de Hoge Raad.

De Rechtspraak als bedrijf

Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een formele, wat deftige indruk. Maar een blik achter de schermen leert dat de rechtsprekende instantie vooral een boeiend bedrijf is. Een bedrijf dat volop uitdagingen biedt aan moderne werknemers, met of zonder juridische achtergrond. Rechtsprekende instanties houden zich bezig met zaken die dagelijks in het brandpunt van de belangstelling staan.

Kortom; interessant en maatschappelijk werk dat alleen gedaan kan worden met de inzet van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Rechters kunnen immers hun taak alleen uitoefenen als ze op een goede manier worden ondersteund door secretarissen en administratief medewerkers.

Op onze website vind je alle vacatures bij de Rechtspraak.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon