Rechtspraak

Een onafhankelijke rechtsprekende macht waarborgt het recht op een eerlijk proces. Rechters hebben bijvoorbeeld alleen te maken met de wet en niet met een chef of directeur aan wie ze over de inhoud van hun werk verantwoording moeten afleggen. De rechtspraak is verspreid over heel Nederland en opgebouwd uit rechtbanken (inclusief kantonrechters), gerechtshoven en de Hoge Raad.

De Rechtspraak als bedrijf

Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een formele, wat deftige indruk. Maar een blik achter de schermen leert dat de rechtsprekende instantie vooral een boeiend bedrijf is. De Rechtspraak is een top 50 Favoriete Werkgever 2020 en een (letterlijk) unieke werkgever waar iedereen zich thuis voelt. Een werkgever die volop uitdagingen biedt aan moderne werknemers, met of zonder juridische achtergrond.


Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving, interessant en maatschappelijk werk waarbij elke medewerker het verschil maakt tussen recht en onrecht. Een baan die er écht toe doet? Op onze website vind je jouw mogelijkheden en alle vacatures bij de Rechtspraak.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon