Rechtspraak

De Rechtspraak is er voor iedereen: voor ons nu en ook voor toekomstige generaties. Daarom is het van belang dat de Rechtspraak inspeelt op maatschappelijke ontwikkelingen om zo te blijven passen bij onze samenleving. De Rechtspraak staat voor het beschermen van rechten en vrijheden, opkomen voor de democratische rechtstaat, zorgen voor een goede toepassing van het recht en voor beslissingen door onafhankelijke, onpartijdige, integere en deskundige rechters.

De Rechtspraak als bedrijf

Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een formele, wat deftige indruk. Maar een blik achter de schermen leert dat de rechtsprekende instantie vooral een boeiend bedrijf is.

De Rechtspraak is niet alleen een (letterlijk) unieke werkgever, maar ook een werkgever die wil dat medewerkers zich thuis en goed voelen op hun werk. Werken bij de Rechtspraak betekent werken voor een rechtvaardige samenleving en met twee benen in de maatschappij staan. Iedereen draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent.

Wist je dat de Rechtspraak in 2021, net als het jaar daarvoor, benoemd is in Intermediair’s Top 50 Favoriete Werkgevers? Ontdek wat de Rechtspraak voor jou kan betekenen en bekijk de vacatures.

Geen uitgeschreven tekst gevonden.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon