Inspectie Leefomgeving en Transport

Zet jouw scherpe blik in voor een leefbaar en veilig Nederland 

Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werk je aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. Als ILT’er sta je midden in de samenleving die continu in beweging is. Je zet je in voor het beperken van maatschappelijke schade aan mens en milieu. En met nieuwe ontwikkelingen beweeg je mee. Wat jouw taak ook is, jij draagt bij aan de impact die we met de ILT maken voor een leefbaar en veilig Nederland. Van junior tot senior. Ontdek de veelzijdigheid aan mogelijkheden bij de ILT en maak samen met ons het verschil.

Een inspecteur milieu bij een bouwplaats. Hij werkt bij de Inspectie Leefomgeving en Transport

Het milieu gaat je aan het hart. Net als duurzaamheid. Je zet je in voor de bescherming van onze leefomgeving en het voorkomen van milieurisico’s.

3 collega's om tafel bij de ILT. Zij werken bij de juridische afdeling

Je gebruikt jouw juridische kennis om Nederland leefbaar en veilig te houden. Het recht is jouw middel, leefbaarheid en veiligheid je doel.

Mariska Huis met een collega tijdens een inspectie. Zij is vergunningverlener luchtvaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

Veilig vliegen, daar ga jij voor. Als vergunningverlener of inspecteur luchtvaart draag je bij aan de veiligheid van het vliegverkeer in Nederland en het buitenland.

ICT-collega bij de ILT achter haar bureau met computer

Als IT’er help je mee aan het optimaliseren van onze diensten. Jouw innovatieve blik draagt bij aan betere vergunningverlening en goed toezicht.

2 jonge collega's bij de ILT, pratend, lopend door de gang

Geef je carrière een vliegende start. Ga direct aan de slag met thema’s als circulaire economie, veilig vliegverkeer of milieubescherming.

Luister de podcast

'Nederland veiliger en duurzamer maken door slim na te denken over effectief toezicht en daarmee de maatschappelijke schade zoveel mogelijk beperken. Dat is de essentie van de ILT'

Laat je inspireren door Mattheus Wassenaar, Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport. Luister deze podcast vanaf 22'20.

Ontdek jouw mogelijkheden bij de ILT binnen luchtvaart, milieu, IT én als starter

Dit kun jij doen bij de ILT

Bij ons krijgt je werk betekenis. Als inspecteur, IT’er of jurist. Maar ook als strategisch adviseur, secretaris of redacteur. Bekijk onze vacatures.

Alle onze vacatures

Zoek jouw baan binnen je eigen vakgebied

Lees verhalen van ILT'ers

Volg de ILT op social media

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon