Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Inspectie Leefomgeving en Transport

Werkt aan een veilige en duurzame leefomgeving en aan veilig en duurzaam transport.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ruim 1100 medewerkers werken aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen.

Alle inwoners van Nederland hebben te maken met de resultaten van het ILT-toezicht. Denk aan veilig en betrouwbaar openbaar vervoer, een woning huren van een betrouwbare woningcorporatie of zonder risico water uit de kraan drinken. Maar ook droge voeten houden achter de dijken is een taak van de ILT.

De inspectie opereert binnen de volgende gebieden:

  • transport en personenvervoer over de weg en het spoor, door de lucht en over het water
  • milieu (onder meer water en bodem, gevaarlijke stoffen en afvalverwerking)
  • Autoriteit woningcorporaties

 

De ILT heeft in 2016 een koersverandering en een verandering van werkwijze ingezet. Doel: meer risicogericht, flexibeler, transparanter en effectiever kunnen werken. Daarmee wil de ILT haar meerwaarde voor de maatschappij beter zichtbaar maken.

Werken bij de Inspectie Leefomgeving en Transport

Wil jij meewerken aan de nieuwe koers voor een veilig transport en een veilige en duurzame leefomgeving? Als inspecteur bewaak en stimuleer je bijvoorbeeld de naleving van wet- en regelgeving. Ook als jurist of rechercheur draag je bij aan een veilig en duurzaam Nederland. Bekijk hieronder de vacatures.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon