Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werkt met ruim 1400 medewerkers aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen.

Toezicht houden op 160 onderwerpen

De ILT is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In die rol zet de ILT zich dagelijks in voor een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in de woningcorporaties. Het aandachtsgebied omvat ongeveer 160 onderwerpen waaronder geluidsoverlast in de luchtvaart, vaartijden in de binnenvaart, taxivergunningen, woningcorporaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, afval, genetisch gemodificeerde organismen en energielabels van woningen.

Voor meer informatie over onze organisatie en dienstverlening ga je naar de website van de ILT.

VOICE OVER ILT Elke dag zetten wij ons in voor alle inwoners van Nederland. Om te zorgen voor veilig transport, om ervoor te zorgen dat we een woning huren van een betrouwbare woningcorporatie en om te zorgen voor een duurzame en veilige leefomgeving . Wij als Inspectie Leefomgeving en Transport , ILT, kijken of bedrijven en organisaties zich aan de wet- en regelgeving houden. Er zijn veel aandachtsgebieden in transport, infrastructuur, milieu en wonen die toezicht vereisen en vaak zijn ze ook nog complex. We kunnen we niet alles controleren. We moeten kiezen. Dat doen we dan ook. We zetten onze mensen en middelen in op de plaatsen waar de meeste risico�s optreden. Door juist daar toezicht te houden en te handhaven hopen we schade aan onze samenleving te kunnen voorkomen. In ons jaarplan onderbouwen we onze keuzes. Elk jaar maken we een nieuwe analyse en kijken we waar de grootste maatschappelijke risico�s zijn. Dat doen we op basis van onze verzamelde informatie en onze kennis. En als het nodig is passen we onze risicogebieden aan. Onze belangrijkste taak is toezicht houden. Daarnaast hebben wij een Inlichtingen- en Opsporingsdienst die adequate opsporing levert in geval van misdrijven. Ook zijn wij voor de bewindspersonen de ogen en oren in het veld. Veel bedrijven en organisatie krijgen met ons te maken als ze een vergunning of certificaat nodig hebben. We geven ook voorlichting en informatie over ons werk en de wet- en regelgeving waar bedrijven aan moeten voldoen. Ook doen wij onderzoek als er een incident of ongeval heeft plaatsgevonden. De samenleving is voortdurend in beweging. Als Inspectie Leefomgeving en Transport bewegen wij mee. Wij zien hoe de maatschappij verandert en technologische ontwikkelingen een vogelvlucht nemen. Daar spelen wij op in. Elke dag weer opnieuw werken wij met grote inzet en passie aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen.

ILT iets voor jou?

Wil jij werken aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport,infrastructuur, milieu en wonen? Bekijk hieronder onze vacatures.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon