Draag bij aan het veilig houden van de luchtvaart

Ons vliegverkeer veilig houden, dat is jouw werk bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Als vergunningverlener of inspecteur luchtvaart bij de ILT werk je aan veiliger vliegverkeer in Nederland en in het buitenland.

(Beeldtitel: Werken bij de ILT als inspecteur luchtvaart.) BART BROUWER: Mijn naam is Bart Brouwer en ik ben senior inspecteur luchtwaardigheid voor de Inspectie Leefomgeving en Transport. DIANA KLIJN: Mijn naam is Diana Klijn en ik ben senior inspecteur luchtwaardigheid bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. BART: Als inspecteur luchtwaardigheid ben ik onderdeel van de ILT luchtvaart. En wij houden toezicht op alle Nederlands geregistreerde vliegtuigen. Dus het zijn de 747’s en de kleine luchtvaart, zoals Cessna’s, zweefvliegtuigen en luchtballonnen. Eigenlijk alles wat op Nederlands register staat. We doen twee soorten inspecties. We kunnen kiezen voor een ramp inspection. Dat is een inspectie van een half uurtje en dan kijken we snel en vluchtig naar wat de staat is van het vliegtuig zoals deze erbij staat. We kunnen ook kiezen voor een in depth inspectie en dat is eigenlijk het merendeel van de inspecties die we doen. Dus dan nemen we de papierwerken, dan nemen we een sample uit we overleggen veel met de eigenaar en daar komt dan ook weer een rapport uit. We willen graag een goede vertrouwensrelatie hebben zodat de eigenaar ook weet dat hij weer terug kan komen bij ons. DIANA: Binnen de ILT heb je verschillende mogelijkheden om je door te ontwikkelen. Zowel binnen je eigen expertise als ook daarbuiten. Met name gericht op nieuwe technologieën en innovatieve ontwikkelingen waterstof en elektrisch aangedreven motoren. BART: Wat het werk heel erg leuk maakt, is dat je zelf je agenda kan bepalen. Dus ik kan zelf bepalen wanneer ik thuis werk. Of wanneer ik op inspectie ga, in samenspraak met collega’s. Maar ook hoe mijn hele week er eigenlijk in totaal uitziet. En daarnaast is het ook heel fijn dat je 2 of 3 keer per jaar naar het buitenland kan. Want PH-geregistreerde vliegtuigen staan niet alleen in Nederland. Maar ze staan eigenlijk over de hele wereld. DIANA: Door ons werk bij de ILT dragen we bij aan het veilig houden van het vliegverkeer in Nederland met de vliegtuiginspecties die we uitvoeren en daar draag ik persoonlijk aan bij en daar ben ik trots op. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Inspectie Leefomgeving en Transport. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt rood met wit. Beeldtekst: Ontdek onze vacatures op www.ilent.nl.)

Hoe draag jij bij aan veilig vliegverkeer?

Als vergunningverlener (senior inspecteur luchtwaardigheid) behandel jij vergunningen, wijzigingen en ontheffingen voor de luchtvaartsector. Als inspecteur houd je toezicht op het naleven van wet- en regelgeving in de luchtvaart. Wat je ook gaat doen, jouw scherpe blik is hard nodig.

2 ILT luchtvaartinspecteurs inspecteren een vliegtuig

Veiligheid op nummer 1

De juiste vergunningen verlenen en scherp toezicht houden op bedrijven in de luchtvaartsector, zodat vliegen altijd veilig blijft. Dat ga jij doen als vergunningverlener of inspecteur bij de ILT.

Robbert van Og inspecteert een vliegtuig. Hij is inspecteur luchtvaarttechniek bij de ILT

Breed werkveld

Je hebt zicht op de hele sector. Van Boeings tot luchtballonnen en van vliegscholen tot luchtverkeersleiding. Je werkveld is breed en je kan elke dag je expertise inzetten.

2 collega's bij de ILT aan tafel. Zij zijn vergunningverleners voor de luchtvaart

Wetgeving en praktijk

Je werkt dagelijks met de wet- en regelgeving en je gaat het werkveld in. Die combinatie houdt jouw werk gevarieerd en interessant.

Portret van Mariska Huis, vergunningverlener bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

Jouw scherpe blik

Samen met je collega’s ben je de ogen en oren van de bewindspersonen. Dankzij jouw werk signaleren we wanneer de veiligheid in het geding is.

Benieuwd naar ons werk?

Diana en Bart vertellen je graag meer over het werk van inspecteur bemande luchtvaart. Neem contact met op met DIana via 06 50 15 91 06 of [email protected] of met Bart via 06 50 15 91 06 of [email protected].
Of neem contact op met Tim, senior inspecteur onbemande luchtvaart. Dat kan op maandag (16-17 uur) of woensdag (9-11 uur), via 06 50 15 90 12. Of mail naar [email protected].

Lees de verhalen van collega's

Wil je eerst meer weten over de vacatures?

Neem contact op met onze recruiter Mahnaz
06 27 45 29 85

[email protected]

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon