Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Nationaal Cyber Security Centrum

Maakt de Nederlandse samenleving in het digitale domein weerbaarder tegen dreigingen en kwetsbaarheden

Reageren op incidenten en dreigingen

Of het nu gaat om een virus dat de Nederlands energiesector bedreigt of een beveiligingslek in een door ministeries veelgebruikt content management systeem: zodra er ergens een digitale brand is, start het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) met blussen. Door advies te geven, inzichten te delen en getroffenen te vertellen hoe ze kunnen handelen. Zo probeert het NCSC ook te voorkomen dat de digitale brand overslaat naar andere organisaties.

Nederland samen digitaal veilig

Om weerbaarder te worden, helpt het NCSC de overheid en de vitale bedrijven om hun crisisbeheersing te versterken. Van Rijksoverheid tot telecombedrijven, van luchthavens tot nucleaire sector. Zodat als er écht wat aan de hand is, iedereen weet wat ze moeten doen en wat er van hen wordt verwacht. Ook zorgt het NCSC voor een (digitaal) samenwerkingsplatform. Om organisaties ervaringen met elkaar te laten delen en te voorkomen dat iedereen het wiel opnieuw moet uitvinden.

Internet stopt niet bij de grens

Het NCSC is een door incidenten gedreven organisatie. Je kunt dus nooit precies voorspellen hoe je werkdag verloopt. Er is 24/7 contact met binnen- en buitenland. Of het nu Japanse, Britse of Australische collega’s zijn: de lijnen zijn kort, het contact is informeel. Als ergens in de wereld een nieuwe dreiging opduikt, is iedereen bij het NCSC direct alert. De centrale vraag: wat betekent dit voor Nederland?

Werken bij het NCSC

Bij het NCSC werken mensen met een hackersmentaliteit. Die altijd tot in detail nieuwsgierig zijn naar hoe iets in elkaar steekt. Securityspecialisten, adviseurs en security-analisten die technische inhoud kunnen vertalen naar praktische adviezen voor de buitenwereld. En die een discussie met collega’s niet uit de weg gaan. Mannen en vrouwen die zich continu doorontwikkelen en daar alle ruimte voor krijgen. De gemene deler? Iedereen bij het NCSC wil Nederland veiliger maken. En het internet, en daarmee eigenlijk de hele wereld. Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden bij het NCSC? We drinken graag een keer een kop koffie met je en vertellen wat we doen, hoe we dat doen en wat wij je kunnen bieden.

Op de website van het NCSC vind je meer informatie over de organisatie en de onderwerpen waaraan NCSC werkt.

Ik werk voor het NCSC

Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant RVO.nl
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon