Centraal Justitieel Incassobureau

Het Centraal Justitieel Incassobureau is het inning en incasso gezicht van de overheid. De meeste mensen kennen ons van de verkeersboetes. Maar we doen meer. In alle gevallen werken we aan zaken die direct van invloed zijn op het dagelijkse leven van burgers. Met als doel een bijdrage te leveren aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland.

Over ons

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. We zijn gevestigd in Leeuwarden en verzorgen de inning voor veel overheidsorganisaties. We doen de inning en incasso van verkeersboetes maar innen ook andere geldboetes. Denk bijvoorbeeld aan schadevergoedingsmaatregelen, ontnemingsmaatregelen, dwangsommen en bestuurlijke boetes voor andere overheden. Tevens ontwikkelt het CJIB zich tot operationeel ketenregisseur. Met de uitvoering van deze taken levert het CJIB een belangrijke bijdrage aan de geloofwaardigheid en het gezag van de overheid. We zijn een lerende en innovatieve organisatie met continu aandacht voor verbetering. De combinatie van innovatiekracht, kennis en deskundigheid zorgt voor een prominente positie binnen de overheid. Eén van de belangrijkste maatschappelijke opgaven waar het CJIB voor staat, is maatschappelijk verantwoord innen en incasseren.

Wil je meer weten over de onderwerpen waar het Centraal Justitieel Incassobureau aan werkt? Kijk dan op de website van het CJIB.

Werken bij het CJIB

Werken in een innovatieve organisatie die energiek inspeelt op de dynamische omgeving. Dat maakt werken voor het CJIB waardevol en bijzonder. Het CJIB kent een informele en open cultuur die ambitie en vooruitgang uitstraalt. Bij ons werken ruim 1.000 betrokken medewerkers. Vooral werkzaam op mbo- en hbo-niveau, met heel verschillende achtergronden: van jurist tot IT-specialist en administratief medewerker. We stimuleren medewerkers bij het CJIB om hun talent in te zetten voor optimaal resultaat en zij krijgen de kans om op meerdere plekken in de organisatie een zinvolle bijdrage te leveren.

CJIB-ICT

ICT speelt een onmisbare en steeds grotere rol in het werk van het Centraal Justitieel Incassobureau. De ICT-afdeling werkt aan realistische opdrachten in een dynamische omgeving waarin ze veel kunnen leren. Automatisering en standaardisatie van werkzaamheden zijn vanzelfsprekend. In vooruitstrevende DevOps-teams bouwen en onderhouden we de complexe ICT-infrastructuur én experimenteren we met nieuwe software voor nieuwe taken. Bij de afdeling ICT werken ongeveer 275 medewerkers. ICT is heel belangrijk voor het CJIB en wordt alleen nog maar belangrijker. De afdeling wil snel mooie oplossingen bieden waar de business veel voordeel van heeft en waardoor het CJIB nog beter zijn taken kan uitvoeren of uitbreiden. Hiervoor is traditioneel denken niet voldoende en hebben we out-of-the-box-denkers nodig.

Wil je ook bijdragen aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland? Lees hieronder de verhalen uit de praktijk van het CJIB en bekijk onze vacatures.

De praktijk bij het CJIB

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon