Dienst ICT Uitvoering

Is de ICT-dienstverlener van het ministerie, van een app voor inspecteurs, een systeem voor elektronisch aanbesteden tot een digitaal loket voor ondernemers. Voert ook steeds meer opdrachten uit voor andere opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid.

DICTU (Dienst ICT Uitvoering)

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vestigingsplaatsen zijn Den Haag, Assen en Zwolle. Zo’n 1200 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan DICTU-producten die onze klanten naar tevredenheid afnemen. Onze medewerkers weten wat er speelt in de samenleving, werken klant- en resultaatgericht en zijn teamspelers.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties, het beheren van datacenters en de dienstverlening voor ruim 13.000 werkplekken en 12.000 mobiele apparaten. We doen dit nu hoofdzakelijk voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. DICTU verricht echter steeds vaker rijksbreed ICT-taken.

DICTU beschikt over specialistische kennis van ICT-systemen op het terrein van: inspecties, subsidies, digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen (GIS), registers en e-Business Suite.

In zijn dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Op de website van DICTU vind je meer informatie over de organisatie en de onderwerpen waaraan DICTU werkt.

Laat ICT maar aan ons over. DICTU.

Maak kennis met het Team Strategie van DICTU

Deze video legt uit wat werken bij DICTU inhoudt, specifiek binnen het team Strategie. DICTU is een ICT-organisatie binnen de Rijksoverheid voor verschillende ministeries. Marion Hermans-Koelemij, directeur Strategie & Cyber Security, vertelt over DICTU en enkele adviseurs bedrijfsstrategie beschrijven wat het werk inhoudt. De video roept geïnteresseerden op te solliciteren via werkenvoornederland.nl. Beeldtitel: DICTU Team Strategie MARION HERMANS-KOELEMIJ, DIRECTEUR STRATEGIE & CYBER SECURITY: "DICTU is een toonaangevende ICT-organisatie binnen de Rijksoverheid voor het Ministerie van EZK en LNV, primair. De wereld draait om digitalisering. Dus het belang van ICT neemt alleen maar toe." MARTIN DAMHUIS, SENIOR ADVISEUR BEDRIJFSSTRATEGIE: "Steeds meer beslissingen worden genomen op basis van data. Denk aan het verbeteren van dienstverlening, nieuwe dienstverlening ook. Steeds meer data komt van sensoren." Beeldtekst: Van data naar nuttige informatie. MARTIN: "Al die data moet worden verzameld en omgezet worden in nuttige informatie, zodat de datascientist ermee aan de slag kan. Bijvoorbeeld voor patroonherkenning." Beeldtekst: Data Datakwaliteit Privacy Cybersecurity CHRISTIENE EVERAARS, SENIOR ADVISEUR BEDRIJFSSTRATEGIE: "Wij hebben gewoon de lat heel hoog liggen voor data, datakwaliteit, privacy en cybersecurity. Als je bij Strategie komt werken, bestaat je werk eigenlijk uit drie werkpakketten." Beeldtekst: Advies Innovatie Strategie CHRISTIENE: "Je hebt een adviserende taak, dus ongevraagd en gevraagd advies aan je directie. Innovatie: nieuwe technologieën, gaan we die wel of niet omarmen? En hoe gaan we dat dan doen? En de bedrijfsstrategie: dat gaat echt over de vraagstukken als: hoe gaan we dingen in de toekomst organiseren?" JOOST SCHOLTEN, ADVISEUR BEDRIJFSSTRATEGIE: "Ik heb bewust de overstap gemaakt van de commerciële wereld naar de overheid, omdat ik geloof dat er nog heel veel kansen en uitdagingen liggen om de IT en IT-dienstverlening voor ondernemers en burgers te verbeteren. En daar werk ik graag aan mee." Beeldtekst: IT-dienstverlening voor ondernemers en burgers verbeteren. MARION: "Daarom is het leuk om bij DICTU te werken: om geïnspireerd te worden door die technologie en die te combineren met de vragen die onze klanten ons stellen." VOICE-OVER: "Bij team Strategie zoeken we mensen die met beide benen in de ICT staan, maar die ook de klant goed begrijpen. Ben jij creatief, heb je een pioniersgeest en lijkt het jou een uitdaging om te werken aan maatschappelijk relevante doelstellingen? Kom dan eens langs om te praten." Beeldtekst: Werken voor DICTU is werken voor Nederland. Vind jouw baan bij DICTU op werkenvoornederland.nl Het logo van de Rijksoverheid verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon