Met jouw kennis van finance aan de slag bij EZK

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een ambitieuze missie: het aanpakken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, klimaatverandering en de  stikstofproblematiek. Ook willen we toe naar een uitmuntend ondernemersklimaat. Zodat bedrijven gedijen en innovatie aangemoedigd wordt. Jij kunt hierin je rol pakken met jouw financiële kennis en talent.  

Cruciale inbreng voor het realiseren van EZK's doelen

Jouw werkplek wordt de directie Financieel-Economische Zaken (FEZ). FEZ is de motor achter het realiseren van onze doelen. Jouw inbreng als financieel adviseur is cruciaal. Je denkt mee over de uitwerking van beleidsmaatregelen, de beheersing van de financiën en de besteding van middelen. Met jouw scherpe analytische vaardigheden adviseer je over financieel degelijk beleid dat aansluit bij de strategische doelen van EZK.

Bekijk de video van Joram, clustercoördinator control

Je bent je wel heel erg bewust van dat je werkt met belastinggeld. Maar doordat je bij de overheid werkt word je eigenlijk nog bewuster van welke dingen er juist weer met dat belastinggeld worden gedaan. Dat geld uiteindelijk maar een middel is om bepaalde doelen te bereiken die we met z'n allen belangrijk vinden. Ik ben Joram de Wit. Ik ben 34 jaar oud. Ik werk bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op de directie financieel economische zaken. Wij maken impact doordat we de bedrijfsvoering binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verbeteren. We zijn bezig met nieuwe ICT-projecten, maar ook het flexibiliseren van het personeelsbestand. Dus kijken van: kunnen we mensen flexibeler door de organisatie inzetten op plekken waar dat op dat moment nodig is? We werken ook heel veel samen met alle uitvoeringsorganisaties, toezichthouders. ACM, SodM, die bezig is met de versterking in Groningen. RVO, die nu de steunpakketten doet vanwege de coronamaatregelen. Eén van de dingen die het werken bij de Rijksoverheid wel heel leuk maakt... is dat je heel snel aan tafel zit bij de bestuurders of de bewindspersonen om jouw dossier toe te lichten... en te bespreken hoe daarmee verder te gaan. Ik ben het meest trots op dingen die je... waar je aan mee hebt gewerkt die je uiteindelijk terug ziet. Ik doe aan wielrennen en dan fiets ik hier heel vaak door het Westland - gisteravond nog. En dan fiets ik langs de Blankenburgverbinding waar ik tien jaar geleden nog een keer aan heb meegewerkt. En dat is dan toch... elke keer als je daar langs fietst denk je toch: leuk. Of als je daar met een maatje fietst waarmee je nog nooit hebt gefietst, dat je zegt: hier heb ik nog 's aan meegewerkt. Het hybride werken, ja, dat bevalt me heel goed. We zijn natuurlijk begonnen met vooral thuis werken. Je dochter om 8:00 uur naar de opvang brengen en om 8:30 dan start je je Teams-vergadering... en dan zit je gewoon thuis op zolder. En als we straks weer naar kantoor kunnen... ja, dan zijn alle vergaderruimtes hier uitgerust met schermen. Zodat je ook echt op kantoor kunt werken, maar ook mensen die dan thuis werken daar goed bij kan betrekken. Dus ik vind het een hele positieve ontwikkeling en ik ben er heel blij mee. Werken bij de overheid is ook heel afwisselend. En dat past ook wel bij mij: afwisseling, continu nieuwe dingen doen. Niet iedere jaar hetzelfde, ja, riedeltje afdraaien. Elke keer weer zoeken van: Niet per se alleen waar gaat het slecht maar ook kijken waar kan het nog een stapje beter. En hoe gaan we dat dan doen. En daar krijg je binnen de overheid gewoon heel veel ruimte voor om... daar voorstellen op te doen en daarmee aan de gang te gaan.

Vind jouw baan in finance

 

 

Meer weten over de vacatures of werken bij EZK?

Mail onze recruiters:  

[email protected]

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon