Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Veilig eten. Dieren gezond houden en goed behandelen. De natuur beschermen. Veilig spelen. Zorgeloos attracties bezoeken op kermissen en in pretparken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op een breed terrein van zaken waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Je hebt er gegarandeerd een baan met impact op mens en maatschappij.

Werken voor de NVWA is werken voor Nederland

Alle kansen

Wil je zeecontainers inspecteren? Procederen tegen malafide ondernemers? Toezichthouden in slachthuizen Genetisch materiaal onderzoeken in een laboratorium? Bij de NVWA kan het allemaal. Of je nu dierenarts, jurist, IT'er, inspecteur, managementondersteuner, manager, rechercheur, laborant of een andere professional bent: jij maakt Nederland beter. Zo’n 3.000 gedreven professionals zetten zich bij NVWA in voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur in Nederland.

Veranderende wetgeving, boeiende innovaties

De NVWA is volop in beweging. De wet- en regelgeving in Nederland en de EU brengt steeds nieuwe weer veranderingen met zich mee. Kijk alleen al naar de nieuwe dierenwet of de extra importregels na de Brexit. Ook hebben we te maken met boeiende innovaties, zoals de inzet van drones bij inspecties of de nieuwe methode om de tijgermug te weren. Het werk raakt elke Nederlander en staat dan ook volop in de belangstelling van de media, de politiek, het bedrijfsleven en burgers.

Jouw ontwikkeling staat voorop

Het werk vraagt van je dat jij je voortdurend ontwikkelt. Daarom staat dat bij de NVWA centraal. Je start met een opleidingstraject of een uitgebreid inwerkprogramma. Ook daarna volg je opleidingen en trainingen om je verder te specialiseren in je vakgebied. Óf om juist een heel andere richting uit te gaan of te groeien als persoon. Weet jij wat je wilt met je loopbaan en persoonlijke ambities? De NVWA staat voor je klaar om je hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

Passie delen

Bij de NVWA werken we allemaal aan hetzelfde doel en delen we onze passie voor dieren, natuur, product- en voedselveiligheid en bewust leven. Dat merk je op de werkvloer. Er heerst een gedreven en collegiale sfeer met openheid voor elkaars ideeën. En niet onbelangrijk: de Rijksoverheid biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons is 36 uur fulltime. Parttime werken kan ook. 

Vacatures in uiteenlopende disciplines

Wil je meer weten over werken bij de NVWA? Lees de verhalen van onze medewerkers en bekijk onze uiteenlopende vacatures.

De praktijk bij de NVWA

Volg Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op social

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon