Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn, de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en handhaaft de natuurwetgeving.

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De NVWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en handhaaft de natuurwetgeving. De NVWA levert door haar toezicht een bijdrage aan maatschappelijke doelstellingen op het gebied van voedselveiligheid, dier- en plantgezondheid, productveiligheid en eerlijkheid in de handel.

Het toezicht door de NVWA is gericht op het ondersteunen bij de ministeriële en publieke verantwoordelijkheid, het bereiken van de beoogde maatschappelijk gewenste effecten, het voldoen aan minimum kwaliteitseisen, het beperken van risico’s en het voorkomen van bedrog en concurrentievervalsing (normoverschrijding).

Wil je meer weten over werken bij de NVWA? Kijk dan op de werkenbij-pagina van de NVWA en lees verhalen van NVWA-ers, bekijk vacatures en stages en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen

Volg Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op social

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon