Zet jij je idealen om in daden?

Doe de test. Editie: inspecteur meststoffen

Bij het kiezen van een nieuwe baan spelen niet alleen de functie-eisen en het salaris een rol. Ook specifieke kenmerken zorgen er vaak voor dat een functie goed bij jou past. Denk aan culturele aspecten waarin je goed gedijt of aan talenten die van pas komen bij het uitoefenen van je vak.

Met deze gedachten in ons achterhoofd, hebben we samen met de collega's die het werk uitvoeren een checklist opgesteld. De eerste editie: de meststoffeninspecteurs van de NVWA. Zij controleren of wet- en regelgeving rond meststoffen worden nageleefd. Vink jij alle vakjes af? Wacht niet langer, zet je idealen om in daden en schrijf een sollicitatiebrief.

□ Er schuilt een kleine idealist in jou

Je bent het meest gemotiveerd als je werkt aan een doel dat groter is dan jezelf.

‘Wij leveren een belangrijke bijdrage aan eerlijke concurrentie, de voedselproductie en milieubescherming door ervoor te zorgen dat meststoffen veilig en effectief worden gebruikt’

□ Als je ergens aan begint, maak je het af

Het kan gebeuren dat je wekenlang bezig bent met speurwerk voordat je fraude kunt achterhalen. Dat maakt voor jou niets uit, zolang duidelijk wordt hoe het zit. Jij maakt je niet druk, je weet tenslotte waar je het voor doet.

□ Je team is je basis

Omdat je niet alles kunt weten en sommige zaken erg complex zijn, is je team je thuisbasis. Ze kunnen op jou rekenen en jij op hen. Je neemt de tijd om dingen uit te leggen, te luisteren en te overleggen. Jouw werkgeluk hangt samen met een team dat hecht is.

□ Alles begint bij eerlijkheid

Jij snapt dat jouw bezoek voor een inspectie stress kan veroorzaken. Dat iets niet volgens de regels gaat, hoeft niet te betekenen dat er kwade zin achter zit. Daarom draai jij er niet omheen. Je schept duidelijkheid door uit te leggen en helder te communiceren naar ondernemers.

‘Hier draait het allemaal om’

□ Variatie wil je niet alleen op je bord

Voor productiewerk of herhalend werk hoeven we jou niet te bellen. Jij waardeert de snelle opeenvolging van innovaties. Dat zoveel verschillende bedrijven mest gebruiken, prikkelt je nieuwsgierigheid. Kortom, je geniet van afwisseling.

□ Een boete is een middel, niet het doel

Als je het leuk vindt om boetes uit te delen, ben je hier aan het verkeerde adres. In de eerste plaats omdat inspecteurs zelf geen boetes uitdelen. Wel kunnen hun rapporten resulteren in boetes. Je moet het dus vooral leuk vinden om te speuren en om secuur te werken, zodat je bevindingen ook echt de juiste zijn.

Een inkijkje in het werk van 4 inspecteurs meststoffen

Lees het interview met 4 inspecteurs meststoffen en ontdek of jij straks hun nieuwe collega wilt zijn.

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon