Zet jij je idealen om in daden?

Doe de test: jurist bij de NVWA

Bij het kiezen van een nieuwe baan spelen niet alleen de functie-eisen en het salaris een rol. Ook specifieke kenmerken zorgen er vaak voor dat een functie goed bij jou past. Denk aan culturele aspecten waarin je goed gedijt of aan talenten die van pas komen bij het uitoefenen van je vak.

Met deze gedachten in ons achterhoofd hebben we samen met de collega's die het werk uitvoeren een checklist opgesteld. De juristen van de NVWA hebben een  cruciale rol in het handhaven van wet- en regelgeving en het beschermen van belangen van consumenten, dieren, natuur en de samenleving als geheel. Vink jij alle vakjes af? Wacht niet langer, zet je idealen om in daden en schrijf een sollicitatiebrief.

□ Variatie is je ding

De meest uiteenlopende onderwerpen van zaken, een mix van preventief en repressief toezicht, de verschillende teams waarmee je aan een zaak werkt of de wetten die je toepast . Variatie smaakt bij jou altijd naar meer.

□ Jouw interpretatiemethoden kennen geen grenzen

Het interpreteren en toepassen van Europese wetgeving vereist een hoog niveau van juridisch inzicht en analytisch vermogen. Hierdoor worden je analytische, argumentatieve en probleemoplossende vaardigheden ten volle te benut binnen de grenzen van het recht.

Lisa: De wisselwerking tussen EU en NL wetgeving geeft het werk ook een leuk Europees component.’

□ Van ambitie ben jij niet vies

Je hebt het altijd al gehad: als je een doel stelt dan wil je dit bereiken. Die mindset pas je ook toe in je carrière, jouw juridische kwaliteiten blijven zich ontwikkelen. Als het even kan werk je in een omgeving die dit niet alleen van je verwacht maar ook faciliteert.

□ Zelfstandig in een team

Tegenstrijdig? Helemaal niet. Jij wilt het vakinhoudelijke werk zelfstandig kunnen uitvoeren. En het is fijn om met een collega jurist te sparren over strategie of wetgeving. Maar je geniet ook van samenwerking met experts buiten jouw expertise. Zij zijn in jouw ogen van onschatbare waarde om een zaak tot in de puntjes voor te bereiden.

□ Voor wat hoort wat

Jij vindt het belangrijk dat er balans is tussen jouw inzet en wat een werkgever je biedt. Een prima salaris en arbeidsvoorwaarden die bij je passen, zoals flexibel je werk indelen, zijn de basisvoorwaarden bij de keuze voor een baan. En maken dat jij je voor de volle 100% kunt inzetten.

□ Er schuilt een idealist in jou

Jij bent niet vergeten waarom je voor de rechtenstudie koos. Want jij bent het meest gemotiveerd als je werkt aan een doel dat groter is dan jijzelf.

Paul: 'Zo draag ik met mijn werk een steentje bij aan een rookvrije generatie'

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon