Hoe geef jij richting aan je team?

Doe de baancheck: teamleider roodvlees bij de NVWA

Bij het kiezen van een nieuwe baan spelen niet alleen de functie-eisen en het salaris een rol. Ook specifieke kenmerken zorgen er vaak voor dat een functie goed bij jou past. Denk aan culturele aspecten waarin je goed gedijt of aan talenten die van pas komen bij het uitoefenen van je vak.

Doe de baancheck

De managers van de NVWA hebben een cruciale rol in het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en het beschermen van mens, dier en natuur. Met deze gedachten in ons achterhoofd hebben we samen met de collega's die het werk uitvoeren een checklist opgesteld. Wacht niet langer en check of deze baan iets voor jou is.

Puzzelen

Omgaan met onzekerheid is voor jou geen uitdaging, maar een kans om te laten zien wat je in je hebt. Wanneer de situatie nog niet vastligt en opnieuw vorm moet krijgen, zie jij dit als een uitdagende puzzel die je aanpakt. Jouw vermogen om complexiteit te omarmen, zaken uit te zoeken en nieuwe oplossingen te vinden, motiveert je team en je collega teamleiders.

Koers

Jij bent de rots in de branding, weerbaar bij weerstand en standvastig in lastige situaties. Jouw kracht stelt je in staat om uitdagingen recht in de ogen te kijken en moeilijke beslissingen te nemen zonder te wankelen. Jouw team kan op je bouwen, want jij houdt koers en bent een veilige haven.

Nieuwsgierig

Je hoeft zelf geen dierenarts of veterinaire toezichthouder te zijn. Wat wel essentieel is, is jouw nieuwsgierigheid voor het vak en interesse om onze vakmensen te begrijpen. Net als Peter, manager bij de NVWA:

‘Na heel lang in de IT kan ik wel zeggen hoe leuk ik het vind om weer in een heel ander domein werkzaam te zijn en hoeveel energie dat geeft’

Er schuilt een idealist in jou

Met jouw werk draag je bij aan een doel dat groter is dan jijzelf en maak je samen met jouw team impact op de voedselveiligheid van vlees en het welzijn en de gezondheid van dieren.

Samenwerken

Jij begrijpt de kracht van samenwerking en stimuleert een cultuur van wederzijds respect en vertrouwen. Door samen te werken en elkaars talenten te omarmen, creëer je een team dat meer kan bereiken dan de som der delen.

‘Nieuwe medewerkers krijgen altijd een mentor, maar eigenlijk staat het hele team ervoor open elkaar te helpen’

Faciliteren

Jij bent een meester in het faciliteren van processen en het creëren van een omgeving waarin ideeën kunnen bloeien. Jouw vermogen om anderen te inspireren en te ondersteunen, stelt je team in staat om hun volledige potentieel te bereiken.

Vertrouwen

Jij straalt rust en vertrouwen uit, zowel in jezelf als in je team. Deze houding creëert een veilige en positieve werkomgeving waarin fouten worden gezien als leermomenten en successen worden gevierd.

Persoonlijk leiderschap

Jij leidt niet alleen met je verstand, maar ook met je hart. Jouw authenticiteit, empathie en persoonlijke betrokkenheid bij je team creëren een band. Jouw team voelt zich gewaardeerd en gemotiveerd om het beste van zichzelf te geven.

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon