Innovatie is de kracht van ICT bij de NVWA

Wist je dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hartstikke vernieuwend bezig is als het gaat het om ICT en businessintelligence? We zetten steeds meer in op datagedreven en risicogestuurd toezichthouden en handhaven. Voor jou als ICT-professional liggen de uitdagingen en ontwikkelkansen dus voor het oprapen. En wat ook zeker is: je hebt een baan met impact op de maatschappij.

Maatschappelijk belang

Heb jij de drive om met je werk iets te betekenen voor de samenleving? Dan zit je bij de NVWA goed. Want of je nu geo-specialist, datascientist, data-integratiespecialist, BI-architect, developer, beheerder, releasemanager of product-owner bent, je draagt direct bij aan dierenwelzijn, diergezondheid, voedsel- en productveiligheid in Nederland. Het kan zomaar zijn dat je applicaties en tools bedenkt, ontwikkelt of test voor onze inspecteurs en dierenartsen. En wat dacht je van het onderhouden van alle software en hardware voor de 3.000 medewerkers verspreid over het land.

Nieuwe methoden en technieken

Realtime geo-dashboards waarop inspecteurs alle pluimveebedrijven zien waar een ophokplicht geldt. De koppeling van data met drones om mestfraude op te sporen. Of de app waarmee het Centraal Justitieel Incassobureau automatisch wordt geïnformeerd over boetes. Zomaar wat voorbeelden van onze oplossingen. Daarbij zetten we nieuwe technieken in, zoals AI, Security by design, Privacy by design en Data Management Body of Knowledge.

‘Wij maken het werk eenvoudiger en efficiënter met IT-oplossingen’

Inspirerende samenwerkingen

De ruim 200 ICT’ers van de NVWA staan midden in de organisatie. De kans is dus groot dat je veel samenwerkt met uiteenlopende in- en externe partijen. Denk aan onze inspecteurs en juristen (met wie je spart over het spanningsveld tussen risicogestuurd inspecteren en privacy), en externe ICT-organisaties en andere ministeries. Maar ook laboratoria en ziekenhuizen, bijvoorbeeld als het gaat om patroonherkenning voor het opsporen van ziektes. Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan seminars en congressen. We blijven als ICT-organisatie graag vooroplopen, dus ook jij bent continu up-to-date.

Volop ontwikkelkansen

Welke ICT-functie ook bij je past, en of je nu net je studie hebt afgerond of al een doorgewinterde professional bent, je krijgt alle kansen om je verder te ontplooien. Sowieso start je met een uitgebreid inwerkprogramma, waarna je diverse opleidingen kunt volgen om in je vak én als persoon te groeien. En juist omdat we ontwikkeling stimuleren, kun je, als je dat wilt, snel doorstromen. Daarnaast is de Rijksoverheid een steady werkgever met mooie secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kom de NVWA als ICT’er versterken

Wil je meer weten over werken bij de NVWA? Lees de verhalen van onze ICT-collega’s en bel, app of mail Wafae Oustou (recruiter) via 06-21 96 25 38 of [email protected].

Lees de verhalen van ICT'ers bij de NVWA

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon