Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Privacyverklaring

De Rijksoverheid gaat zorgvuldig om met jouw privacy en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij behandelen persoonsgegevens vertrouwelijk en gebruiken deze uitsluitend voor het doel waarvoor wij ze verzamelen.

Wat zijn persoonsgegevens?

Een persoonsgegeven is informatie die herleidbaar is tot een persoon. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn: een naam, een huisadres, een persoonlijk e-mailadres of een burgerservicenummer (BSN).

Vastleggen en verwerken van persoonsgegevens

Op Werkenvoornederland.nl leggen we persoonsgegevens vast voor 3 doeleinden.

  1. Voor arbeidsbemiddeling voor openstaande vacatures. Jouw naw-gegevens, je cv en je motivatiebrief sturen we door naar de vacaturehouder en de hr-medewerkers van de desbetreffende afdeling. Deze persoonsgegevens worden standaard tot 3 maanden na de sluitingsdatum van de vacature bewaard. Als de sollicitatie leidt tot een aanstelling worden de persoonsgegevens bewaard conform de Archiefwet. Bij een sollicitatie via het sollicitatieformulier op deze website sturen we ook een e-mail met jouw naw-gegevens, je cv en motivatie naar het e-mailadres van de vacaturehouder.
  2. Voor het aanmaken van een zoekopdracht en inschrijven voor de vacaturemailing. Op Werkenvoornederland.nl kun je een zoekopdracht aanmaken om snel passende vacatures te vinden. Hier worden jouw e-mailadres, voornaam en je zoekcriteria opgeslagen en gebruikt om je relevante vacatures te e-mailen. Je kunt je voor de vacaturemailing uitschrijven via de link vacaturemailing niet meer ontvangen of ‘Uitschrijven’ onderaan de e-mails die je van ons ontvangt.
  3. Om je op de hoogte te houden via de ‘Ik heb interesse’- button. We verzamelen jouw naw- gegevens, eventueel je cv en je motivatie en sturen deze door naar een recruiter, het virtueel matchingteam of de hr-medewerkers van de desbetreffende afdeling. Zo kunnen we je informeren over voor jou interessante vacatures en/of evenementen. Jouw gegevens worden mogelijkerwijs door meer onderdelen van de Rijksoverheid voor dit doel gebruikt. Je persoonsgegevens bewaren we tot 6 maanden na het achterlaten van je gegevens.

We bieden je geen ongevraagde informatie en/of diensten aan. Jouw persoonlijke gegevens stellen we niet aan derden beschikbaar, tenzij we dit op grond van de wet verplicht zijn of er via de site strafbare feiten worden gepleegd of strafbare uitlatingen worden gedaan.

Als betrokkene heb je het recht tot inzage, rectificatie, vernietiging, en om vergeten te worden. Daarnaast kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Hiervoor en voor vragen kun je contact opnemen met het Klant Contact Centrum van het Expertisecentrum Organisatie en Personeel via contactecop@rijksoverheid.nl

Indien je vindt dat jouw verzoek of vraag niet goed wordt opgepakt, kun je contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties via postbusfg@minbzk.nl.

Daarnaast kun je op de (Werkenbij) website van de rijksorganisatie waar je hebt gesolliciteerd de relevante privacyverklaring en contactpersonen terug vinden.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) helpt de privacy van burgers binnen de Europese Unie te beschermen. De AVG is onder andere van toepassing op persoonsgegevens die verwerkt worden via websites van de overheid en de ministeries. De Autoriteit Persoonsgegevens is toezichthouder op de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Cookies

Bij een bezoek aan deze website maakt jouw browser een cookie aan. Dit is een klein bestandje dat op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen. De website kan je door een cookie bij je eerstvolgende bezoek bijvoorbeeld herkennen. Een cookie van deze website bevat geen tot personen herleidbare gegevens. Van deze cookies wordt geen commercieel gebruik gemaakt.

Wil je geen cookies accepteren, dan heb je altijd de mogelijkheid om dit zelf aan te geven in jouw browser (door in de browser 'cookies off' in te stellen). Als je cookies uitzet is het mogelijk dat bepaalde functionaliteiten van deze website niet werken of dat je van bepaalde diensten geen gebruik kan maken.

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon