Wetgevingsjurist

Wetgevingsjuristen bij de Rijksoverheid werken aan de basis van onze rechtsstaat. Als wetgevingsjurist ontwerp en schrijf je wetten die van invloed zijn op onze samenleving en democratie. Nieuwsgierig naar wat het werken als wetgevingsjurist zo bijzonder maakt? Lees de verhalen en meld je aan voor updates. Zo blijf je op de hoogte van alle mogelijkheden om bij ons aan de slag te gaan.

Unieke positie

Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid heb je een unieke positie. Je geeft op hoofdlijnen richting aan maatschappelijke ontwikkelingen met een heel bijzonder instrument: de wet. Je werkt mee aan onderzoeken en de ontwikkeling van beleid om te komen tot wet- en regelgeving die geldt voor alle Nederlanders. Dat doe je vaak in samenwerking met verschillende ministeries. En omdat de samenleving voortdurend verandert, is je werkveld heel divers. Creativiteit en een goed analytisch vermogen zijn voor dit werk een must. 

Gerelateerde artikelen

Een greep uit de vacatures voor wetgevingsjuristen

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon