Blog: Software engineer bij de AIVD

Publicatiedatum 22-07-2021

Als je bij de AIVD werkt, is het van belang dat niemand weet dat je er werkt. C is daarom terughoudend over zijn werkervaring bij deze werkgever. Maar een ding is zeker: C bestaat echt!

Innovatie

‘Ik werk als software engineer aan verschillende systemen. Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met innovatieprojecten, kunstmatige intelligentie en de doorontwikkeling van interne (operationele) systemen.

Veilige maatschappij

Als kersverse software engineer bij de AIVD kan ik me nog goed herinneren waarom ik hier aan de slag wilde. Ik kwam op een punt waarop ik dacht: 'wil ik mijn hele leven webshops en trashware in elkaar blijven draaien? ' Dat was het besef dat ik me meer wilde focussen op gave dingen bouwen. Ik zal niet liegen, het spannende aan werken bij de AIVD heeft natuurlijk ook meegespeeld. Het idee dat je met de laatste en nieuwste systemen bezig bent, en daarmee bijdraagt aan een veilige maatschappij, gaf voor mij de doorslag.

Een warm bad

Het sollicitatietraject kan ik me nog goed herinneren. Je hoort namelijk niet concreet wat je precies gaat doen, waar je het gaat doen en wie je collega's worden. Maar ook al wist ik weinig, vanaf het moment dat ik het pand binnenliep, voelde het als een warm bad waar iedereen met dezelfde passie, motivatie en vooral plezier aan het werk is. Ook is het bijzonder om te zien hoeveel verschillende disciplines aan projecten samenwerken.

State-of-the-art

Overweeg jij bij de AIVD te solliciteren? Ik kan het volgende meegeven: als jij met de state-of-the-art technologieën en systemen aan de slag wilt, aan gave tools en oplossingen wilt werken en tegelijkertijd een steentje wil bijdragen aan de veiligheid van Nederland, dan ben je bij ons aan het juiste adres.’

Gerelateerde artikelen en blogs

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon