Jurist bij Dienst Toeslagen

Kom werken als jurist bij Dienst Toeslagen, kies voor een uitdagende en afwisselende baan. Wij werken hard aan het financiële herstel voor gedupeerde ouders en kinderen en tegelijk gaat het normale werk voor de huur-, zorg- en andere toeslagen gewoon door. Als mens èn jurist kun je hier echt het verschil maken. Zo draag je rechtstreeks bij aan het vertrouwen van burgers in de overheid en het systeem als geheel. Lees meer over wat jij kunt doen en bekijk de vacatures.

Dit doet Dienst Toeslagen

Dienst Toeslagen is verantwoordelijk voor het uitbetalen van de zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Wij bieden financiële ondersteuning aan mensen die hier recht op hebben, met als doel om alle Nederlanders in de samenleving mee te laten doen. Elke maand ontvangen bijna zes miljoen huishoudens één of meerdere toeslagen.

Binnen Dienst Toeslagen heeft directie Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) een specifieke, tijdelijke opdracht. Deze opdracht is het erkennen en financieel compenseren van de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagregeling.

‘Je kunt als jurist absoluut het verschil maken. Ik kan mensen helpen bij het begeleiden naar herstel, bij het afsluiten van een hoofdstuk – Bas, bezwaarjurist UHT’

Hoe jij impact kan maken

Werken bij Dienst Toeslagen betekent werken bij een organisatie die continu in ontwikkeling is, midden in de maatschappij staat en onder een (politiek) vergrootglas ligt. Dat maakt je werk uitdagend, afwisselend en altijd actueel. 

Als jurist bij Dienst Toeslagen heb je een cruciale rol in het waarborgen van rechtvaardigheid en naleving van wet- en regelgeving. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het beoordelen van complexe juridische vraagstukken, het adviseren van collega's en belanghebbenden en het vertegenwoordigen van onze organisatie in juridische procedures.

Jouw werk draagt rechtstreeks bij aan het vertrouwen van burgers in de overheid en het systeem als geheel. Door middel van grondig onderzoek, juridische analyses en het nemen van weloverwogen beslissingen, kun je bijdragen aan een eerlijke behandeling van alle burgers en het voorkomen van misstanden.

Hier staan wij voor

Bij Dienst Toeslagen zorg je ervoor dat mensen de toeslagen ontvangen waar ze recht op hebben, door bij te dragen aan alles wat daarbij komt kijken. Dit doe je soms op afstand, soms heel persoonlijk, maar altijd op een mensgerichte, transparante en toegankelijke manier. En welke rol je ook hebt: je weet precies waarom en voor wie je je werk doet.  

We hechten veel waarde aan integriteit, professionaliteit en klantgerichtheid. En streven naar een cultuur waarin openheid en respect centraal staan. Onze medewerkers worden aangemoedigd om samen te werken, kennis te delen en zichzelf voortdurend te ontwikkelen.

Volop doorgroeimogelijkheden

Binnen Dienst Toeslagen zijn er tal van juridische functies, zoals persoonlijk zaakbehandelaar, beoordelaar en beroepsjurist. Ook zijn er veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld als vaktechnisch adviseur of leidinggevende. Ga je bij UHT werken? Dan helpen we je, wanneer de opdracht van UHT afgerond is, ergens anders binnen Dienst Toeslagen of de Rijksoverheid aan de slag.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon