5 redenen waarom je wilt werken bij de Directie Verduurzaming Industrie

Om je een goed beeld te geven van onze organisatie hebben we collega’s gevraagd waarom zij bij ons werken. Zo ontdek je waarom werken bij de Directie Verduurzaming Industrie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ook voor jou een mooie carrièrekeuze is.

1. Je maakt je sterk voor een duurzaam Nederland

De industrie is op dit moment verantwoordelijk voor een hoge uitstoot van broeikas- en luchtvervuilende emissies. Dat moet anders en dat kán anders. Als de fabrieken in Nederland vergroenen, is de kans een stuk groter dat we de klimaatdoelen halen. En wordt onze leefomgeving een stuk gezonder.

2. Je levert een bijdrage aan een economisch sterk Nederland

Het ombouwen van de bestaande industrie en het opbouwen van compleet nieuwe industrieën biedt vanuit economisch perspectief volop kansen. Van een impuls voor de werkgelegenheid tot het versterken van ons concurrentievermogen. We vinden het belangrijk dat alle medewerkers van de Directie Verduurzaming Industrie goed zicht hebben op de praktijk. Dus gaat iedereen regelmatig op bezoek bij een bedrijf of een energieproject.
 

3. Je kan alle kanten op bij deze nieuwe EZK-Directie

De Directie Verduurzaming Industrie is jong en volop in ontwikkeling. Dat betekent dat processen niet in beton gegoten zijn. Dat je op veel zaken een stempel kan drukken. En dat je thema’s naar je toe kunt trekken die jij interessant vindt. Bouw en pionier je met ons mee?

4. Je krijgt bevlogen collega’s

Mensen met jarenlange ervaring en mensen die net uit de collegebanken rollen. Allround bestuurstijgers, juristen en technische experts. Collega’s die door een economische bril kijken en collega’s die vanuit duurzaamheid redeneren. Deze mooie mix aan bevlogen mensen levert een schat aan invalshoeken en perspectieven op.

5. Je komt in dienst bij een aantrekkelijke werkgever

Een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden, ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei. Dat is werken bij de Rijksoverheid, 1 van de grootste en populairste werkgevers van ons land.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon