7 handige eigenschappen voor een carrière bij de Directie Verduurzaming Industrie

Het schaap met de vijf poten? Wees gerust. Dat hoef je niet te zijn. Wel worden we enthousiast als je deze kwaliteiten in huis hebt.

1. Jij wilt je inzetten voor onze aarde én een sterke economie

Van milieukundigen tot juristen, er werken veel verschillende collega’s bij onze directie. Wat ze gemeenschappelijk hebben? De drive om de wereld goed achter te laten voor toekomstige generaties en bij te dragen aan een beter klimaat, milieu en een gezonde leefomgeving. En tegelijk: om te werken aan een sterke, duurzame economie, met verdienkansen in de verduurzaming.

2. Jij houdt je goed staande in een complex krachtenveld

Collega’s, bewindspersonen, industriële bedrijven, journalisten, prominenten aan de talkshowtafels of klimaatactivisten: veel mensen vinden iets van wat je doet. Het is een gepolariseerd debat. Daar moet je tegen kunnen. Sterker nog: je houdt ervan om in die complexiteit een weg voorwaarts te vinden.
 

3. Jij hebt oog voor verschillende perspectieven

Als medewerker bij de Directie Verduurzaming Industrie heb je te maken met een complex politiek, bestuurlijk en juridisch krachtenveld met vaak tegengestelde belangen. Er is niet 1 manier om naar de verduurzaming van de industrie te kijken, maar talloze. Geef jij ruimte aan alle verschillende perspectieven? Kun jij je verplaatsen in de uiteenlopende belangen? Dan zoeken we jou.

4. Jij bent creatief en ondernemend

Als iedereen binnen de gebaande paden blijft, weten we 1 ding zeker: dan haalt Nederland de klimaatdoelen niet. Werken bij de Directie Verduurzaming Industrie betekent daarom dat je creatief moet zijn. Dat je actief problemen traceert om deze op te lossen. Dat je out of the box durft te denken. Om samen met stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen.

5. Jij werkt graag samen

De omslag naar een duurzame industrie in Nederland betekent dat er de komende jaren ongelooflijk veel gaat kenteren. Niet alleen de industrie gaat veranderen, de hele energie-infrastructuur moet worden verbouwd. Voor deze gigantische transitie is iedereen nodig. (Energie)bedrijven, provincies, gemeenten, andere ministeries, onderzoekers en kennisinstituten. Dus kom je overal en werk je met veel partijen samen.

6. Je houdt van een politiek bestuurlijke omgeving

De kans is groot dat je bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) te maken krijgt met de ministers. Verduurzaming van de industrie is immers een onderwerp dat hoog op de politieke agenda staat. In zo’n omgeving voel jij je als een vis in het water.

7. Je bent analytisch sterk

Alle ins en outs van groene waterstof, recycling van plastic of netcongestie, je hoeft ze echt niet te kennen. Wél zien we graag dat je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen. Jij kunt je in korte tijd in een thema verdiepen en weet informatie te analyseren. Vanuit verschillende invalshoeken kijk jij naar een onderwerp. En hoofd- en bijzaken onderscheid je razendsnel.

Benieuwd wat jij kunt doen bij de Directie Verduurzaming Industrie?

Visitekaartje van Sou Harrachi, senior adviseur recruitment en arbeidsmarktcommunicatie bij EZK
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon