Werken in ICT en IV bij het ministerie van EZK

Het doel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is helder: het aanpakken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, klimaatverandering en stikstofproblematiek. Als ICT’er draag jij hier direct aan bij.

Cruciale rol voor data en IV

Informatievoorziening en data spelen een cruciale rol bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Met behulp van data maken we bijvoorbeeld de stikstofreductie meetbaar. Met goede informatie kunnen we efficiënt werken en onze doelen snel bereiken.

Steeds meer datagedreven werken

Bij de directie Informatievoorziening van EZK (en LNV, waar we ook voor werken) streven we naar datagedreven beleid. Beleid dat toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, betrouwbaar en resultaatgericht, voor de korte en lange termijn. We denken na over het verzamelen, toegankelijk maken en gebruiken van relevante informatie. Om zo op basis van feiten en resultaat beleid te ontwikkelen, te handhaven en uit te voeren.

‘Met datagericht werken en een geoliede informatiehuishouding kunnen we beter beleid maken, uitvoeren en handhaven’

Irma Volkers, manager CIO-office EZK LNV

Jouw bijdrage aan de interne organisatie

Ook intern zijn onze ICT- en IV-specialisten onmisbaar. Voor het waarborgen van de digitale veiligheid bijvoorbeeld, het werken in de cloud, datamanagement en de ontwikkelingen rondom artificial intelligence. We zijn continu bezig met het verbeteren en doorontwikkelen van onze ICT-werkomgeving.

Wat kun jij doen?

In het vakgebied ICT en IV zijn de mogelijkheden talrijk. Want het raakt aan vele aspecten van technologie en digitalisering en aan alle geledingen van de organisatie. Wat je exacte rol ook is, je levert een waardevolle bijdrage aan de aanpak van de complexe opgaven van EZK.

Vind jouw baan in ICT of IV

Dit krijg je bij ons

EZK investeert graag in jou. Met een mooi salaris – dat spreekt voor zich. Maar ook met prettige voorwaarden als hybride kunnen werken. En we bieden je opleidingen waarmee je kunt groeien als persoon en als professional.

Collega's over hun werk in ICT en IV

Meer weten over de vacatures of werken bij EZK?

Mail onze recruiters:

[email protected]

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon