Aandeelhouder namens de staat

De Nederlandse staat is aandeelhouder van een groot aantal bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan Nederland. Varoll Hüzeir vertegenwoordigt samen met zijn collega’s de Rijksoverheid als aandeelhouder bij deze bedrijven. Hij is senior beleidsmedewerker Deelnemingen bij het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

Gesprekspartner

Deze bedrijven waar de Nederlandse Staat een belang in heeft, vervoeren mensen naar hun werk, zorgen ervoor dat mensen stroom en gas hebben en op vakantie kunnen. De directie Deelnemingen van het ministerie van Financiën beheert de belangen in 16 ondernemingen. Voorbeelden zijn Gasunie, Nederlandse Spoorwegen, Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol, Holland Casino, Staatsloterij en TenneT. De Staat is echt aandeelhouder. En daarmee direct gesprekspartner van de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen. Het bijzondere is dat we als aandeelhouder ook het publieke belang moeten behartigen. In de video vertelt Varoll over zijn dagelijks werk, en zijn betrokkenheid bij het dossier van de nationalisatie van SNS Reaal.

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon