Verbeter jij het dierenwelzijn en de diergezondheid in de vleesindustrie?

Jij als dierenarts wilt dat dieren gezond zijn en zo goed mogelijk worden behandeld. Wist je dat je daar bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog veel meer invloed op hebt dan in een praktijk? Als toezichthoudend dierenarts zorg je namelijk elke dag opnieuw dat tienduizenden dieren bij agrarische bedrijven en in slachthuizen worden behandeld volgens de strenge eisen van onze wet.

Een baan met impact

De NVWA zet zich met ruim 3.000 gedreven professionals onder meer in voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Bij de divisie Keuren werken veel dierenartsen die toezicht houden in slachthuizen. Zo checken we elk dier dat binnenkomt. Is het gezond, is het goed behandeld, hoe heeft het dier het transport doorstaan, en gaan ze er in het slachthuis volgens de regels mee om? Maar ook: is het vlees geschikt voor consumptie? Als je érgens impact hebt op het verbeteren van het welzijn van vele dieren en voedselveiligheid, is het hier wel.

Veel afwisseling en dynamiek

Jouw takenpakket is elke dag afwisselend. Naast toezicht houden op dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid, heb je binnen de slachthuizen veel overleg op allerlei niveaus, van de directie tot de mensen op de werkvloer. En je onderhoudt nauwe contacten met NVWA-collega’s in uiteenlopende disciplines, zoals juristen, inspecteurs en de collega’s die de wet vertalen in praktische richtlijnen. Dit maakt je baan dynamisch en zorgt dat je op allerlei vlakken kennis opdoet.

Volop ontwikkelkansen in je eigen regio

Het mooie van een grote en landelijk opererende organisatie als de NVWA is dat er altijd wel een uitdaging in je eigen regio is. Plus dat je alle kansen krijgt om je te ontplooien. Ook na het uitgebreide inwerkprogramma kun je opleidingen volgen voor je vakinhoudelijke én persoonlijke groei. Daarnaast biedt de Rijksoverheid je goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons is 36 uur fulltime, maar je kunt ook parttime werken. Verder kun je bij de Rijksoverheid rekenen op een goede werk-privébalans, en ontvang je een ruim individueel keuzebudget en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. De auto waarmee je naar de slachthuizen rijdt? Die gebruik of lease je van ons.

 

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, NVWA_dierenartsen

Verhalen uit de praktijk

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon