Als jurist bij de NVWA ben je er voor de samenleving

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een inspirerende omgeving voor juristen met ambitie. Je werkt aan vraagstukken en zaken op hoog niveau. In een zeer breed werkveld met uiteenlopende onderwerpen en wet- en regelgeving. Vind jij aandacht voor het effect op prestaties in een goede werk-privébalans belangrijk? Net als werken op basis van gelijkwaardigheid? Bij ons staat de deur altijd open en beantwoorden collega’s en leidinggevenden graag je vragen. En wat dacht je van je maatschappelijke impact? Bij de NVWA werk je voor de samenleving.

Jouw impact

Jij draagt eraan bij dat de wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, plantgezondheid, voedsel- en productveiligheid worden nageleefd. De Geneesmiddelenwet, de Tabaks- en rookwarenwet, de regels rondom paardenpaspoorten, het vervoer van dieren of de veiligheid van attracties en speeltoestellen; dit is nog maar een greep uit de onderwerpen die voorbijkomen. Geen zaak of vraagstuk is hetzelfde.

Je kunt alle kanten op

Van het adviseren van de landsadvocaat op zitting tot het afhandelen van bezwaar- en beroepzaken, klachten en mandaatbesluiten. En van het behandelen van Wob-verzoeken tot het schrijven van besluiten. Het zijn enkele voorbeelden van de werkzaamheden van onze ongeveer 150 juristen. Je kunt dus alle kanten op. Daarbij staat de divisie Juridische zaken bekend om haar samenwerking en de onderlinge kruisbestuiving als het gaat om kennis en kunde. We leren van en inspireren elkaar door eens te wisselen van cluster, mee te draaien in een ander team of te proeven van een andere expertise.

Breed netwerk

Ook interessant: omdat je contacten onderhoudt met diverse in- en externe partijen bouw je een breed netwerk op. Binnen de NVWA werk je bijvoorbeeld nauw samen met inspecteurs, dierenartsen, toxicologen of geneesmiddelenexperts. En afhankelijk van je taken onderhoud je ook contacten met het Openbaar Ministerie, belangenorganisaties of ondernemingen die mogelijk in overtreding zijn. Hoe afwisselend wil je het hebben?

Volop doorgroeikansen

Het maakt niet uit of je net je studie hebt afgerond of al een doorgewinterde professional bent; je kunt bij ons aan de slag in uiteenlopende functies op alle niveaus. Daarbij krijg je veel kansen om je te ontwikkelen en door te groeien. Bijvoorbeeld door een keuzebudget dat je kunt inzetten voor opleidingen en betaald studieverlof. Daarnaast biedt de Rijksoverheid je mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is 36 uur bij ons fulltime. Liever parttime werken? En alleen werken in de avonduren of weekenden als je bereikbaarheidsdienst hebt of daar zelf voor kiest? Ook daarvoor moet je als jurist bij de Rijksoverheid zijn.

Kom de NVWA als jurist versterken

Wil je meer weten over werken bij de NVWA? Lees de verhalen van onze juridische professionals of bel, app of mail Wafae Oustou (recruiter) via 06-21 96 25 38 of [email protected].

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon