Word jurist bij de NVWA

Wil jij resultaat zien van je werk én daarmee de gezondheid en veiligheid van mensen en dieren in Nederland verbeteren? Zet als jurist je idealen om in daden, kom werken bij de NVWA.

De inhoud van het werk

Jij speelt een cruciale rol bij het juridisch onderbouwen en toepassen van beleid van de NVWA. Wat betekent dat jij de verantwoordelijkheid draagt om te beslissen wat de jurdische consequenties zijn als wetten overtreden worden.

Portretfoto van Aleen, jurist bij de NVWA

Aleen: 'Bij ons speel je een cruciale rol in het handhaven van wet- en regelgeving en het beschermen van belangen van consumenten en de samenleving als geheel'

Portretfoto van Joost, jurist bij de NVWA

Joost: 'Als jurist bij de NVWA werk je veel met een mix van Nederlandse en Europese wetgeving. Deze wisselwerking geeft het werk een mooie Europese component'

Portretfoto van Wendy, jurist bij de NVWA

Wendy: 'Als jurist bij de NVWA lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling door mee te denken over verbeteringen die de kwaliteit en uniformiteit in ons werk kunnen bevorderen'

Portretfoto van Paul, jurist bij de NVWA

Paul: 'We willen allemaal handhaven, maar we moeten wel redelijk blijven en de menselijke maat in oog houden'

Zwerfhonden die speciaal voor de verkoop worden gefokt? Libido verhogende producten in honing? Gewoon babymelkpoeder in glutevrijeverpakking? Een sapkuur waarbij je van griep geneest? De rode draad door al je werk is de veiligheid waarborgen voor mens, dier en natuur. Maar geen zaak die je behandelt is hetzelfde en ondanks dat het regelmatig om alledaagse dingen gaat blijven de onderwerpen je verbazen.

Hoe is de NVWA vibe?

Het bruist van de energie en creativiteit in het juristenteam dat naast ervaren specialisten uit veel starters bestaat. De sfeer is een gezonde mix van professionaliteit en gezelligheid. 

Werk je bij de NVWA dan werk je samen, zowel op nationaal als internationaal niveau. De samenwerking tussen collega's, experts en ondernemers, maakt het verschil of een aanpak werkt. Zodat er geen onveilige bakfietsen in de handel komen, de import van illegaal tropisch hardhout tegen wordt gehouden en handelaren die vogels verminken voor de verkoop worden gestopt. De tastbaarheid van de onderwerpen, maakt dat de drive van veel collega's zichtbaar is.

Vakkundige voorbereiding

Kies jij voor ons? Dan gaan wij helemaal voor jou. Dat begint met een uitgebreid onboarding- en inwerkprogramma. We willen dat jij je snel thuis voelt binnen de organisatie zodat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan de slag gaat. Daarnaast verwachten wij dat je er vol voor gaat en al je juridische kwaliteiten inzet om de belangen van mens, dier en natuur te beschermen.

Maak carrière

Ben je eenmaal gesetteld en lekker aan het werk? Dan ontstaat er misschien ruimte voor vakinhoudelijke opleidingen of rechtbanktrainingen via de JZ-Academie. Wij vinden jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk en denken graag mee over de vervolgstappen in je carrière. Hiervoor krijg je een keuzebudget die je onder andere kunt gebruiken voor opleidingen en betaald studieverlof. 

Daarnaast krijg je zoveel mogelijk de ruimte om je werk in te delen zoals jij dat wilt. Want je hebt ook nog een privéleven. Thuiswerken en parttime aan de slag behoren tot de mogelijkheden. Bekijk de arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid.

Heb je vragen? Stel ze gerust

Bel, app of mail Michael Daarnhouwer: 06-15 47 38 57

[email protected]

Of luister podcasts over fraudezaken

Duik in de wereld van de NVWA. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA komt namelijk de meest vreemde, verrassende en ingewikkelde fraudezaken tegen. Luister naar hun true crime verhalen in de boeiende podcastserie ‘Roet in het eten’ op Spotify of Apple Podcasts. Ontdek hoe belangrijk jouw expertise voor ons is en de kracht van samenwerken tegen voedselfraude, criminaliteit, onrecht en het opzettelijk in gevaar brengen van mensen, dieren en milieu.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon