Manager bij de NVWA: geef richting aan jouw team

Leidinggeven kun je op veel plekken, maar leidinggeven met direct impact op de veiligheid van mens, dier en natuur is bijzonder. Voor veel managers en teamleiders is dat een belangrijke reden om bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te werken.

Staat jouw baan er nog niet tussen? Meld je dan aan voor de vacaturemailing.

Visie op leidinggeven

Leidinggeven is richting, rust en aandacht bieden aan je team. Jij bent de grootste supporter van onze gedreven professionals en zorgt dat jouw team draait als een geoliede machine. Juist omdat je niet de hele week het team fysiek om je heen hebt door hybride samenwerken, is het belangrijk om te weten wat er in je omgeving en de organisatie speelt. Dit betekent dat je proactief bent en zelf zaken op touw zet. Dat je de samenwerking opzoekt. Dat je connecties binnen de organisatie ziet en deze goed weet in te zetten. Herken jij jezelf hierin?

Dicht op het dagelijkse leven

Ons werk raakt direct aan het dagelijkse leven van alle Nederlanders. Van de veiligheid van ons voedsel en allerlei producten die we gebruiken, tot dierenwelzijn en bescherming van de natuur. Daardoor staan we vaak in de belangstelling van de media, politiek, het bedrijfsleven en burgers. Dat vraagt om leidinggevenden met aanpassingsvermogen, die maatschappij- en politiek gevoelig zijn en lef tonen.

‘Marianne: Als teamleider moet je lef hebben. Durf maar anders te denken, nee te zeggen en beslissingen te nemen’

Werken met experts

Of je nu werkt op het gebied van slachttoezicht, visserij, alcohol en tabak, planten, productveiligheid of 1 van onze andere werkgebieden, je team bestaat altijd uit experts. Zelf hoef je geen expert te zijn op een specifiek gebied. Natuurlijk wel in je eigen vakgebied, én een goed geïnformeerde gespreks- en sparringpartner, die de ins en outs begrijpt van wat je team doet. Jij hebt aandacht voor je medewerkers en zorgt dat deze professionals hun werk goed kunnen doen. Hier horen ook alle personele zaken bij.

Portretfoto van Ruby Lips. teamleider Juridische Zaken (team bezwaar en beroep 2)

Ruby: ‘Ik geloof in de kracht van verschillen, het beste van werelden samenbrengen, van elkaar versterken en verrijken’

Onboarding

Je kunt rekenen op alle begeleiding en ondersteuning om je werk goed te kunnen doen. Met een uitgebreid onboardingprogramma  zorgen we dat je goed landt. We hebben ook een module ontwikkeld waarmee je snel op vlieghoogte bent en vol vertrouwen aan de slag kunt.

Ontwikkeling

Jij houdt niet alleen je team in beweging, er zijn ook volop kansen voor jouw eigen ontwikkeling en loopbaan. Daarvoor hebben we een breed aanbod van trainingsprogramma’s, workshops en e-learnings. Een veelzijdige organisatie als die van ons biedt dan ook veel mogelijkheden.

Kom de NVWA versterken

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Bel, app of mail naar Tobias Bakker: 06 15 46 24 48

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon