Als jurist werken aan een gezond, fit en veerkrachtig Nederland

Wil jij vanuit jouw juridische expertise Nederland gezonder, fitter en veerkrachtiger maken? Bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ) van het ministerie van VWS heb je die kans. De thema’s waaraan we werken zijn talrijk en bijzonder uiteenlopend, en dat biedt mooie kansen voor juristen.

Wat we doen

De juristen bij WJZ ontwerpen nieuwe wet- en regelgeving en passen bestaande wet- en regelgeving aan. Ze geven juridisch advies over nieuw beleid en de uitvoering van bestaand beleid. En ze voeren juridische procedures, bijvoorbeeld bij de behandeling van bezwaarschiften. Word jij 1 van hen?

Bas op de bank met een collega. Hij is beleidsjurist bij VWS

'Ik ben betrokken bij het opstellen van nieuwe wetgeving en ik geef mijn beleidscollega’s juridisch advies. Als juristen vullen wij elkaar aan op het gebied van kennis en expertise.' ~ Bas, beleidsjurist

Wat wil jij doen?

Is jouw specialisme wetgeving en wil jij meewerken aan het ontwerpen van wet- en regelgeving rondom grote thema’s van VWS? De kwaliteit van de zorg in Nederland én de betaalbaarheid van die zorg bijvoorbeeld? Vind jij medische ethiek oneindig interessant en bijt je je het liefst vast in juridische vraagstukken rondom dat onderwerp? Is wetgeving rondom top- en breedtesport juist jouw domein? Of ben je een specialist op het gebied van de Woo (Wet open overheid) en vind jij de juiste juridische balans tussen openbaarheid en vertrouwelijkheid van informatie? Waar je interesse ook ligt, bij VWS kunnen we jouw juridische expertise goed gebruiken.

Met wie ga je werken? 

Bij de directie WJZ werken zo’n 125 collega’s, voornamelijk juristen en administratief medewerkers. Je trekt nauw op met jouw directe collega’s. Dat kan zijn in wisselende teams, afhankelijk van het onderwerp waaraan je werkt. Je werkt ook veel samen met de beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor de thema’s in jouw portfolio.

Eerst meer weten?

Benieuwd naar het werk van jurist bij VWS? Mail onze recruiters: 

[email protected]

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon