Adriaan Brouwer

De zorg kan zó veel beter: daar maak ik me sterk voor
Adriaan-Brouwer

Adriaan Brouwer
MT-lid bij de directie Zorgverzekeringen
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie Europees economisch recht. Begon zijn carrière bij het ministerie van Economische Zaken, waar hij zich bezighield met diverse dossiers – van marktordening tot bouwfraude. Werkte vervolgens afwisselend bij de Europese commissie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Werd in 2019 programmamanager Juiste Zorg op de Juiste Plek en Contourennota bij VWS. Is sinds 2021 mt-lid bij de directie Zorgverzekeringen. Woont samen met zijn vriend en hond Bassie in Amsterdam. Is gek op de zee en gaat geregeld kitesurfen.  

Adriaan Brouwer gaat voor de best denkbare zorg in Nederland. Als mt-lid bij de directie Zorgverzekeringen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt hij zich sterk voor het slimmer organiseren van de zorg zodat de gezondheid van Nederlanders kan verbeteren.


Publicatiedatum 24-02-2022

Meerdere belangen afwegen

‘Ik heb altijd gewerkt voor de (Rijks)overheid, omdat ik een bijdrage wil leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Tijdens mijn studie liep ik stage bij een advocatenkantoor waar het ging over fusies, overnames en zoveel mogelijk geld verdienen. Zo’n cultuur is niets voor mij. Het sterkte me in mijn verlangen iets te willen betekenen. Bij de Rijksoverheid zijn de zaken die je tegen elkaar moet afwegen ook veel complexer. Daar hou ik van. Er zijn altijd meerdere belangen, het is nooit eendimensionaal.

Met ziel en zaligheid

In het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek kan ik mijn ziel en zaligheid kwijt. De zorg kan veel beter georganiseerd worden, dat weet ik zeker. Voor hetzelfde geld kunnen we het veel beter maken en kunnen mensen veel gezonder leven. Het belang van goede en samenhangende zorg ken ik bovendien uit eigen ervaring als iemand die valt binnen het autismespectrum. Ik ben goed in het aanbrengen van orde en structuur. Geef mij maar iets wat vanuit het niets moet worden opgebouwd, zoals de Juiste Zorg op de Juiste Plek, of iets wat een grote chaos is: dat zijn de uitdagingen waar ik voor ga.

Blijven leren

Leren en ontwikkelen vind ik het allerbelangrijkste in het leven. Persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling. Binnen de Rijksoverheid krijg je daar gelukkig alle ruimte voor. Kijk naar het team de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Daarin zie ik zoveel ontwikkeling in hoe we met elkaar samenwerken. Samen met de medewerkers kijk ik naar welke talenten we nog groter kunnen maken. En daar zoeken we mogelijkheden voor, niet alleen in opleidingen, maar ook in taken. Het is sowieso een inclusieve groep: mensen van jong naar oud, met diverse achtergronden – van moleculair bioloog tot balletdanser. Het helpt om alles van alle kanten te bekijken. Uiteraard leidt het soms ook tot pittige discussies. Maar daardoor ontstaan juist nieuwe ideeën – onze belangrijkste kracht.’  

Ik werk voor Nederland

Ik ondersteun het secretariaat in de breedste zin van het woord

Daniël van Schendel

Medewerker administratie
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Daniël van Schendel
Zorgen dat burgers toegang krijgen tot hun eigen gezondheidsgegevens

Jochen Mikolajczak

Coördinerend adviseur informatiebeleid Volksgezondheid
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Jochen Mikolajczak
Door een goede voorbereiding verliep de start van een arbeidsbeperkte collega soepel

Paul Zwinkels

Hoofd Bedrijfsbureau
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Paul Zwinkels
Met informatiebeleid kun je de zorg echt beter maken’

Tim Postema

Manager en plaatsvervangend directeur Informatiebeleid
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Tim Postema
Hier heerst een informele, warme sfeer en we werken aan mooie thema's

Liza Zobdeh

HR-beleidsadviseur
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Liza Zobdeh
Ik houd me bezig met eenheid van taal en techniek

Yola Park

Coördinerend/specialistisch adviseurDirectie Informatiebeleid/CIO
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Lees meer over Yola Park
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon