Frank van der Geest

Ik stapte heel bewust over van de leverancier naar de toezichthouder
Profiel foto Frank van der Geest

Frank van der Geest
Specialistisch inspecteur digitale weerbaarheid
Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Studeerde International Economics and Business Economics, maar had altijd al interesse in IT. Startte zijn carrière bij KPN, verruilde na enkele jaren zijn leaseauto voor een OV-jaarkaart en werkt nu als specialistisch inspecteur digitale weerbaarheid bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Sport graag in zijn vrije tijd en verbaasde zichzelf over zijn creatieve talenten. Zo heeft hij onlangs het pottenbakken en mozaïeken ontdekt.

Frank van der Geest werkt als specialistisch inspecteur digitale weerbaarheid bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Hij pendelt heen en weer tussen Groningen en Amersfoort, komt geregeld in Den Haag en reisde ook af naar Tallin, de hoofdstad van Estland. ‘Rijksinspectie Digitale Infrastructuur vraagt om specialisten. Door mijzelf te blijven ontwikkelen, kan ik die rol als specialist waarmaken’.


Consultancy

‘Ik studeerde International Economics and Business Economics en had altijd al interesse in IT en consultancy. Werkplekken waar ik gebruik kan maken van zowel mijn sterk ontwikkelde analytische kant als mijn creativiteit. Zo kwam ik na mijn studie bij KPN terecht. Het was hard werken, maar daar kreeg ik ook veel voor terug.

E-herkenning

Bij KPN werd ik verantwoordelijk voor een project dat te maken had met e-herkenning. Ik werd verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement. De maatschappelijke relevantie van dat product, de mogelijkheden van e-herkenning voor de toekomst, daar liep ik warm voor. Op den duur merkte ik dat ik ook interesse had voor de toezichtkant. Dus niet als leverancier, maar als toezichthouder. Via mijn netwerk hoorde ik over een functie als specialistisch inspecteur bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Ik heb heel bewust gekozen voor de overstap van leverancier naar toezichthouder. Daarom nam ik persoonlijk contact op met Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en werd uitgenodigd voor een gesprek.

Digicampus

Ik werkte aan IT-projecten, maar had geen directe IT-achtergrond. Die kennis heb ik gaandeweg in mijn loopbaan opgedaan. Dat moet je echt zelf faciliteren. Ik krijg alle ruimte bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuur om mij te ontwikkelen. Ik woon geregeld congressen bij over bijvoorbeeld biometrie of identity. Ook ben ik gevraagd om deel te nemen aan een initiatief van digicampus. Een werkgroep waar de Nederlandse en Estse overheden,tezamen met de Universiteit van Delft, de Universiteit van Tallin en een aantal marktpartijen kennis delen en onderzoek doen naar elektronische toegangsdiensten en alles daaromheen.

Analytisch en creatief

Rijksinspectie Digitale Infrastructuur is de perfecte wereld waarin mijn analytische en mijn creatieve kanten samenkomen. Ik werk veel, maar heb ook nog tijd en ruimte voor totaal andere hobby’s als het bouwen van een camper samen met mijn vriendin. Bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuurben ik in ieder geval nog lang niet uitgeleerd.’

Ik werk voor Nederland

Als technisch specialist houd ik me bezig met duistere magie

Rowan de Vries

Technisch specialist
Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Lees meer over Rowan de Vries
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon