Rowan de Vries

Als technisch specialist houd ik me bezig met duistere magie
Profiel foto Rowan de Vries

Rowan de Vries
Technisch specialist
Agentschap Telecom

Startte na zijn studie electrical engineering aan de Universiteit Twente als technisch specialist bij Agentschap Telecom. Begreep elektrotechniek tijdens zijn studie het minst, want dingen werken zonder dat je precies kunt zien waarom. Juist die magie trok hem aan. Is in het weekend bij de scouting te vinden en organiseert graag vakantiereizen voor en met vrienden. Woont in Groningen en wordt blij als hij andere mensen blij kan maken.

Vanaf het moment dat je wekker gaat tot het moment dat je eten opwarmt in de magnetron. Alle apparaten in huis werken zonder dat jij precies kunt zien waarom ze werken. Rowan de Vries weet hier alles van en houdt zich dagelijks bezig met de technische achtergrond van dit soort apparaten. Hij zorgt als technisch specialist bij Agentschap Telecom dat de limieten die erbij horen goed en eerlijk zijn zodat bijvoorbeeld je wifi niet iedere keer uitvalt wanneer jij je magnetron aanzet.


Van Groningen tot Parijs

‘Leuk aspect van mijn werk is dat ik gemiddeld 2 dagen per week in Groningen werk en de rest van de week op pad ben. In Europa, in Nederland en soms ook wereldwijd. Je kunt dus met mensen uit het bedrijfsleven en andere overheden sparren over maatschappelijke onderwerpen.

Tips voor starters

Mijn tip voor technische starters op de arbeidsmarkt? Ga tijdens je studie al zoveel mogelijk ontdekken welke organisaties er allemaal zijn. Laat ze weten dat je geïnteresseerd bent, dan kun je wellicht zelf nog invulling geven aan je ideale functie. Agentschap Telecom biedt mij veel ruimte en ontwikkelmogelijkheden, voor mij een belangrijk aspect naast het maatschappelijk belang dat je dient bij de Rijksoverheid.’

Ik werk voor Nederland

Ik stapte heel bewust over van de leverancier naar de toezichthouder

Frank van der Geest

Specialistisch inspecteur digitale weerbaarheid
Agentschap Telecom

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon