Kan dit wel?
‘In mijn team werken zo’n 100 developers aan de applicaties voor wettelijke regelingen. Ze hebben allemaal Assen als standplaats maar werken verdeeld over verschillende DevOps-teams die ieder uit zo’n 8 hoogopgeleide ICT’ers bestaan. Als teamleider kan ik deze mensen heel vrij laten werken. Ze vragen weleens: ‘Kan dit wel?’, maar verder pakken ze het werk volledig zelfstandig op. Dat maakt werken bij DICTU zo leuk: je hebt alle vrijheid om naar vernieuwing te zoeken en die te pakken.
Dicht op het beleid
De vernieuwing van onze producten zit in het automatiseren: wat nu nog handmatig gebeurt, wordt steeds meer geautomatiseerd. En in de manier van samenwerken: dat doen we T-shaped. Dat betekent dat je goed bent in je eigen expertise maar dat je ook in staat bent om met andere disciplines mee te denken en te doen. Van alle markten thuis dus. Is het nodig om te testen? Nou, prima dan gaan we allemaal testen. We zitten dicht op het beleid. Is er een wijziging in de wet en moet de software daarom worden aangepast, dan zet het team de schouders eronder en gaan ze er tegenaan. Dat doen ze goed en snel. Daar ben ik als teamleider zeker trots op.
Kansen pakken
Na mijn studie eind jaren 90, lagen de banen in de ICT voor het oprapen. Werken bij de voorgangers van DICTU sprak me aan omdat je met dit werk een bijdrage levert aan de maatschappij. Onze applicaties zorgen ervoor dat dierziektes kunnen worden voorkomen en kunnen helpen als er wel een dierziekte uitbreekt. Ze zijn er om het grond- en oppervlaktewater te beschermen en stimuleren de landbouw en de natuur in Nederland. Er zijn bij DICTU bovendien steeds nieuwe ontwikkelingen waar je aan kunt meewerken. Je moet de kansen natuurlijk wel pakken en dat heb ik gedaan. Het managen van mensen doe ik met veel plezier. Ook in mijn vrije tijd werk ik met een team maar dan in een hele ander tak van sport: turnen. Zelf turnde ik op jonge leeftijd. Nu ben ik trainer van het team van mijn 9-jarige dochter die het turnvirus van mij heeft overgenomen.’