Development en testing

Als developer, designer of tester bij de Rijksoverheid werk je aan een digitaal veerkrachtig Nederland. Draag je bij aan geavanceerde oplossingen die aansluiten bij wat ons land nodig heeft. Samen zorgen we dat Nederland klaar is voor de toekomst.  

Ontwikkel jij de software voor het Nederland van de toekomst?

Software die onbemande onderzeeboten van de marine aanstuurt. Een app om met 1 druk op de knop belastingaangifte te doen. Informatiesystemen waarmee de inlichtingendiensten terroristen op het spoor komen. Een hackproof MijnOverheid. Of geavanceerde databronnen die realtime verkeers- of financiële informatie analyseren. Bij de Rijksoverheid passen we elke dag nieuwe inventieve technologieën, geavanceerde software en slimme ICT-oplossingen toe. Wil jij hier als developer, designer of tester aan meewerken? Lees hier meer over verschillende interessante cases op het gebied van development en testing.

Zo kan jouw werkdag eruit zien

(In een open kantoorruimte komt een vrouw plots achter een scheidingswand tevoorschijn. Voice-over:) EEN TELEFOON RINKELT (Dit is Esmeralda Tijhoff.) (Esmeralda loopt naar een aparte kamer:) (Of eigenlijk, Esmeralda Braad-Tijhoff. Ik ben net getrouwd.) (Esmeralda Braad-Tijhoff.) Is developer bij de Rijksoverheid. (In verschillende lettertypes verschijnt woord voor woord: Developer bij de Rijksoverheid.) (Je schrijft wat regels code. La, la, la, la, la, la.) (Als klein meisje had Esmeralda andere dromen.) (Uitvinder! Ik wilde uitvinder worden. Dingen bouwen. Machines bouwen met van die radartjes.) (Woord voor woord verschijnt de tekst: Uitvinder is ze nooit geworden, maar bouwen doet ze nog elke dag.) Uitvinder is ze nooit geworden, maar bouwen doet ze nog elke dag. (Ik kan voor jou een website bouwen.) (Op de maat van de muziek flitsen verschillende websites voorbij.) (Configuraties in elkaar zetten. Modules bouwen.) (Beeldschermen met kleurrijke computercodes wisselen elkaar snel af.) Esmeralda weet wel wat je denkt over IT-ambtenaren. (Beeldtekst: Esmeralda weet wel wat je denkt over IT-ambtenaren.) (Het zijn helemaal geen nerds!) (Opnieuw verschijnt de tekst in beeld in verschillende lettertypes en woord voor woord: En zo zijn er wel meer vooroordelen.) En zo zijn er wel meer vooroordelen. (Ze zijn allemaal oud... Allemaal wit... Het zijn dinosauriërs.) (Meerdere foto's van een blanke man met grijze haren verschijnen op de maat van de muziek. Op de laatste foto is zijn hoofd vervangen door een dinokop.) Maar neem nou Esmeralda. (Beeldtekst: Maar neem nou Esmeralda. Esmeralda laat een filmpje zien op haar mobiel waarin ze uit de bol gaat op een podium.) (Esmeralda zit in een punkband! Esmeralda snapt niet waarom jij nog niet voor de overheid werkt.) (Wil je stabiliteit? Wil je een vast contract? Wil je een huis kopen zonder gezeur? Ga dan bij de overheid werken.) (Een grote ontploffing.) TRIOMFANTELIJKE MUZIEK (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksoverheid. Beeldtekst: Word ook developer bij de Rijksoverheid. tnw.to/rijks.) (Bevredigend werk, ja, leuk.)

Esmeralda Tijhoff is webontwikkelaar bij DICTU. Bekijk de video waarin Esmeralda vertelt waarom zij graag bij de Rijksoverheid werkt en lees haar verhaal.

Ontdek wat jij kunt doen als developer, designer of tester

Ik werk als developer, designer of tester

Apps met game-element maken tijdrovende taken leuker

Remco Cossee

Interaction designer
Justitiële ICT Organisatie

Lees meer over Remco Cossee
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo

Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Lees meer over Sanne Oosterloo
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung

Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Ringo Cheung
Ik lever een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid van Nederland

Danny

Bewerker
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Lees meer over Danny

Een greep uit de vacatures voor developers en testers

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied

Volg Werken voor Nederland op social media

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon