Monumentale kazernes bouwkundig updaten voor de toekomst

Publicatiedatum 17-11-2021

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat tussen 2022 en 2042 in opdracht van het ministerie van Defensie 2/3 deel van het defensievastgoed rigoureus aanpakken. Zo ook de Johan Willem Friso Kazerne in Assen, een rijksmonument uit 1892. Gebouw 16 is inmiddels gerenoveerd en helemaal up-to-date en nu is gebouw 15 aan de beurt. Dit pand is nog sterk verouderd, de installaties zijn oud en werken niet meer naar behoren, maar ook de kozijnen zijn aan een grondige renovatiebeurt toe. Alles bij elkaar is het een hele lange lijst van zaken die aangepakt moeten worden.

Betaalbaar en duurzaam

Senior bouwkundige Berthil Jurjens en bouwkundig modelleur Johan Goosselink van het Rijksvastgoedbedrijf vertellen hoe zij in dit bijzondere project te werk gaan. Zij zijn pas tevreden als het gebouw straks voldoet aan alle wet- en regelgeving, betaalbaar en duurzaam is, waarin de medewerkers uiteraard prettig en veilig kunnen werken.

Benieuwd naar de praktijk? Bekijk in deze video hoe Berthil en Johan hierin te werk gaan en welke rol de nieuwste technieken hierin hebben.

Bekijk ook deze verhalen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon