Gaurav loopt stage bij IenW voor zijn studie informatiebeveiliging

Vroeger wilde hij piloot worden, nu loopt hij stage bij het ministerie van Infrastructuur en  Waterstaat (IenW). Gaurav Mahadew studeert informatiebeveiliging aan de Haagse Hogeschool. Hij doet voor zijn stage onderzoek naar hoe het ministerie privacyaspecten kan vastleggen in een rapportage-instrument. Bekijk zijn video.

 

(Een jongeman loopt naar een stoel en gaat zitten.) RUSTIGE MUZIEK Ik ben Gaurav Mahadew. Ik ben negentien jaar. Ik studeer informatiebeveiliging aan de Haagse Hogeschool en ik loop stage bij IenW. Ik loop nu al drie maanden stage van de zes maanden, dus ik zit halverwege. Ik ben nu bezig met een project dat zich echt focust op m'n onderzoek, namelijk hoe we privacyaspecten meer kunnen krijgen in een rapportage-instrument dat ze hier gebruiken, en dus ben je heel erg bezig met het ontwikkelen van KPI's en aan het kijken welke doelen die mogelijk kunnen ondersteunen. Hoe we samenwerken bij IenW is niet alleen binnen je eigen team samenwerken, maar je werkt ook heel veel samen met ILT, Rijkswaterstaat, PBL, maar ook de AVS, en dan ga je ook langs bij Binnenlandse Zaken. Voordat ik bij IenW kwam werken, had ik echt verwacht dat in het team waar ik nu stage loop, dat er alleen informatiebeveiliging en privacy in zou zitten. Maar er zit ook data bij, AI, kwantum en innovatie. Het is zo breed en dat draagt heel erg bij aan je eigen kennis uitbreiden. Hoe ik word begeleid? Daar mag je zelf invulling aan geven. Ik heb er dan voor gekozen om echt in het diepe te springen en op zoek te gaan naar dingen die ik van mezelf nog niet ken. En daar draagt IenW heel erg aan bij. Zie ik mezelf terugkomen na mijn studie? Ja, ik denk het wel. De overheid draagt echt bij aan je persoonlijke ontwikkeling op professioneel en inhoudelijk vlak. Als kind wist ik echt niet eens wat IenW was. Ik wilde vroeger piloot worden, dus om daar nu te werken, is toch iets heel anders. Ik zou deze stage aanbevelen aan anderen, omdat de organisatie natuurlijk heel representatief is voor Nederland. Als je echt aan iets maatschappelijks wil bijdragen, dat de overheid een hele goede optie is, zeker IenW. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt donkerblauw. Beeldtekst: Bekijk Gaurav zijn verhaal op werkenvoornederland.nl. Werken aan een mooier Nederland? Ontdek jouw stagemogelijkheden. Bekijk onze vacatures op werkenvoornederland.nl.)

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon